3 Aydır Pisliğin İçinde Yaşıyorlar

GÜNCEL Haber Girişi : 21 Eylül 2021 22:08
3 Aydır Pisliğin İçinde Yaşıyorlar

Koçarlı ilçesinden geçen Kocababa Deresi’nde 3 ay önce ıslah çalışmaları nedeniyle yıkılan köprü, derenin giderini tıkadı.

Tıkla

 

Çevredeki ev ve iş yerlerinin giderleri de dereye dökülünce bölgeden yükselen ağır koku civar vatandaşlarını rahatsız etti. Vatandaşlar, ilgililere çağrı yaparak önlem alınmasını istedi.

 


Koçarlı ilçe merkezinden geçen ve Orta Mahalle ile Yeni Mahalle’yi birbirine bağlayan Kocababa Deresi’nde 3 ay önce Devlet Su İşleri tarafından ıslah çalışmaları başladı.

 

Civarda evi ve iş yerleri bulunan Dilaver-Hayriye Aktarakçı, Tolga Bozyol, Haydar Ulucan ve Elif Altıntaş köprünün de yıkılmasıyla dere giderinin tıkandığını bildirdi.

 

Civar esnafın ve evlerin atık suların dereye dökülmesiyle bölgede ağır koku oluşuyor. Vatandaşlar alanda yaşamın oldukça güçleştiğini, bölgede adeta nefes alınamayacak duruma geldiklerini kaydetti.

 


HALK VE TABİAT SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR


Bölgeden yükselen kötü koku hem vatandaşların sağlığını hem de tabiat yaşamını tehdit ediyor. Bölgede yaşamın güç duruma geldiğini ifade eden vatandaşlar, derede çalışma yapıldığından, suların küçük göletler oluşturduğunu ifade etti. Pazartesi günleri civarda Pazar tezgahı açan vatandaşlar da oluşan kokudan rahatsızlık duyuyor. 


YAŞANMAZ DURUMA GELİNDİ


Oluşan koku nedeniyle yetkilileri göreve davet ettiklerini ifade eden Hayriye Aktarakçı, şöyle dedi:
“3 aydır burası böyle ancak bu koku burada sürekli var. Köprü de yıkılınca gider yok burada su birikiyor. Camı pencereyi açamıyoruz.

 

Bu kadar pisliğin içinde kurbağa bile yaşanmaz. Çevredeki iş yerleri ve evlerin de giderleri buraya dökülüyor. Burası yaşanmaz duruma geldi. Pisliğin içerisinde yaşıyoruz. Daha önce imza toplayarak durumu Koçarlı Belediyesine bildirdik, durumu ilgililere ileteceklerini söylediler.”