7'den 70'e Koçarlı Okuyacak

EĞITIM Haber Girişi : 13 Ocak 2020 08:26
7'den 70'e Koçarlı Okuyacak
7'den 70'e Koçarlı Okuyacak


Tıkla


Cemal YILDIRIM


Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi tarafından hazırlanan “7’den 70’e Koçarlı Okuyor”  yarışması ile her yaştan yüzlerce kişi kitap okuyacak.


Öğrenciler, veliler ve vatandaşlar arasında kitap okuma alışkanlıkların arttırılması planlanan ve dereceye girenlere ödüllerin verileceği yarışmaya 7’den 70’e herkes katılabilecek.


Öğrenciler ve Yetişkinler olarak iki kategoriden oluşacağı belirtilen yarışmada her kategoriye ayrı kitaplar verilerek, katılımcıların belirli bir sürede kitabı okuması istenecek. Süre sonrası sınava tabi olacak olan katılımcılar dereceye girmeleri halinde çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.


AMAÇ KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK


Yarışma ile ilgili bilgi veren Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, amaçlarının toplumda kitap okuma alışkanlıklarının artması olduğunu ifade ederek, “Koçarlı Kaymakamlığı, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi tarafından hazırlanan “7’den 70’e Koçarlı Okuyor”  yarışması ile her yaştan yüzlerce kişinin kitap okumasını amaçladık. Milli Eğitim olarak çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı daha fazla kitap okumaya teşvik etmek istiyoruz. Çocuklarımız için eğitime verdiğimiz destek bu tür etkinliklerle daha da artarak devam edecek. Bizlere bu yarışmada desteklerini esirgemeyen sayın Koçarlı Kaymakamımız Fırat Çelik’e, Belediye Başkanımız Nedim Kaplan’a ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


SON BAŞVURU 17 OCAK


Geçtiğimiz hafta başlayan kayıtlar 17 Ocak günü sona erecek. Yarışmaya öğrenciler öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine, vatandaşlar ise her hangi bir okul müdürlüğüne başvurarak yarışma kayıtlarını yaptırabilecekler.


Öğrenciler ve yetişkinler olmak üzere 2 farklı gruptaki katılımcıların kendi yaş seviyelerine göre belirlenmiş kitabı okuyacağı yarışma, verilen süre sonrası gerçekleşecek sınavla sona erecek. Yarışmaya katılan öğrencilere ve yetişkinlere kitapları başvurdukları okul müdürlükleri tarafından temin edilecek.


Tüm ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri de dahil olmak üzere yetişkinlerinde katılacağı yarışmaya bütün kitap severler başvurabilecek. Birinci grupta ilkokul, ortaokul, lise, ikinci grupta ise üniversite öğrencileri ile yetişkinler yer alacak.


Birinci grup ise kendi arasında 3 guruba ayrılarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kendi kategorilerinde ayrı ayrı yarışacaklar ve her kategoriden dereceye giren ilk 6 öğrenci ödül kazanacak. Böylelikle öğrenciler kategorisinde ilkokullardan 6, ortaokullardan 6 ve liselerden öğrenci ödülün sahibi olacak.


ÖDÜLLER GÖZ DOLDURUYOR


“7’den 70’e Koçarlı Okuyor”  yarışması sonrası her grup için yarışma ödülleri belirlendi.


Hem öğrenciler hem de yetişkinler için belirlenen ödüller göz doldururken, iki kategoriden ilk 6’ncı olan kişiler ödüllerin sahibi olacak.


Öğrenciler kategorisinde birinciye bisiklet, ikinciye tablet, üçüncüye akıllı saat, dördüncüye sanal gerçeklik gözlüğü, beşinciye kulaklık, altıncıya ise kol saati verilecek.


Yetişkin kategorinde ise birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye gram altın, dördüncüye çaycı, beşinciye kahve makinası ve altıncıya ise powerbank hediye edilecek.


VELİLER VE VATANDAŞLARDA DESTEK VERİYOR


Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi tarafından hazırlanan “7’den 70’e Koçarlı Okuyor”  yarışmasına Öğrenci velileri ve vatandaşlar da destek vererek,  böylesine bilgiye dayalı, okumayı teşvik ettirici yarışmaların yapılmasından çok mutlu olduklarını belirterek, ilerleyen dönemlerde yarışmanın geliştirilerek devam etmesi temennisinde bulundular.








 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.