80 yıl sonra araç geldi

YAŞAM Haber Girişi : 09 Ağustos 2018 22:18
80 yıl sonra araç geldi
Koçarlı ilçesine bağlı Esentepe mahallesinde 80 yıl sonra araç geldi.

Koçarlı ilçesine bağlı Esentepe mahallesinde 80 yıl sonra araç geldi.

Tıkla

İlçeye bağlı Esentepe mahallesinde yollarının olmamasından dolayı evlerinin olduğu yere araç gelmeyen Mehmet Kahveci (69) 80 yıl sonra evlerine araç gelmesinin sevincini yaşadı.

Eşinin yatalak olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşayan Kahveci Ak Parti İlçe Başkanı Nedim Kaplan’nın girişimleri sonucu yoluna kavuştu.

80 yıl sonra ilk defa evinin önüne araç gelen Mehmet Kahveci, “Muhtarımız yıllardır yolların yapılması için büyük çaba sarf etti. Koçarlı Belediyesine ve Büyükşehir Belediyesine sayısız dilekçe verdi ama bir türlü yollarımız yapılmadı” dedi.


EŞİM RAHATSIZ OLUNCA NEDİM KAPLANA GİTTİM


Eşinin yıllardır yatalak olduğunu belirten Kahveci, “Birgün sabah kahvaltısı yapmak için eşimi kaldırdım. Ben kahvaltıyı hazırlerken eşim Nuriye Kahveci (73) birden rahatsızlandı.  Hemen 112 arayarak gelmelerini istedim. 112 Aydın’dan geleceklerini bizimde bir araçla yola çıkmamızı istedi. Biz evden köy çıkışına gelene kadar ambülans Aydın’dan köye geldi. Hayat arkadaşımı kaybedebilirdim.  Evimizin olduğu yere araç gelmiyordu köy meydanına kadar eşimi sırtımda taşıdım” dedi.


RİCA ETTİK YOLUMUZ YAPILDI


Yaklaşık 500 metre eşini sırtında taşıyan Kahveci 80 yıl yaşadığı sıkıntıların ardından Ak Parti İlçe Başkanı Nedim Kaplan’a gitti. Yaşadığı sıkıntıları Kaplan’a anlatan Mehmet Kahveci” 21 yüzyılda yaşıyoruz.  Ne bizim nede köyümüzün yolu var. Cenazemizi bile yüzlerce metre taşıyarak gidiyoruz. Mezarlığımıza bile araç gitmiyor biz yol istiyoruz sözlerinin ardından harekete geçen Kaplan çalışma başlattı.


KAPLANI GÖRÜNCE GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI


Yaptığı girişimler sonucu Aydın Valiliği ve Koçarlı Kaymakamlığı ile irtibata geçen Kaplan YİKOB tarafından yolun yapılmasını sağladı. 16 mahallede de çalışma başlatan Ak Parti İlçe Başkanı Nedim Mehmet amcayı evinde ziyaret etti.  Kaplanı karşısında görünce gözyaşlarını tutamayan Mehmet Kahveci 80 yıl sonra evinin önünde araç görmenin sevincini yaşadı.

Kaplan Koçarlı Habere yaptığı açıklamada, “ Amcamız bize gelerek sıkıntısını anlattı. Esentepe Mahallemiz ile 16 mahallemizde aynı sıkıntıları yaşıyordu. Muhtarlarımız ile yaptığımız çalışmalar sonucu Milletvekillerimiz ,Koçarlı Kaymakamlığımız ve Aydn Valiliğimiz ile irtibata geçtik. Esentepe mahallemizde mezarlık yolumuz olmak üzere 6 bin 500 metre parke taşı yaptık. Amcamız gibi yıllardır evine araç gitmeyen vatandaşlarımız vardı. Bunlarıda çözerek araçların evlerine kadar gitmesini sağladık. 16 mahallemizde de parke çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


SAVAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ


Yıllardır yaşadığı sıkıntıların sona ermesinin ardından büyük sevinç yaşayan Mehmet Kahveci Ak Parti Milletvekili Mustafa Savaş ile telefonda görüştü. Savaşa teşekkür eden Kahveci, “Eşimin aynı rahatsızlığı yaşamaması için çocuklarımın yanına gönderdim. Ama şimdi artık evine gelebilir. Çünkü sizlerin sayesinde araçlar evimize kadar geliyor. Sizlere nekadar teşekkür etsem azdır” dedi.


CİNCİN OVA MAHALLESİNİN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ


Muhtarların şikayetlerinin artması sonucu çalışma başlatan Ak Parti İlçe Başkanı Nedim Kaplan, kış aylarında Cincin ova mahallesindeki soruna da el attı. İlçeye bağlı 16 mahallede YİKOB  ile çalışma başlatan kaplan vatandaşların sıkıntılarını çözdü.  Büyük çoğunlukla hayvancılıkla uğraşan Cincin ova mahallesi vatandaşları Ak Parti İlçe Başkanı Nedim Kaplan’ın girişimleri sonucu yola kavuştu. Çalışmaları yerinde inceleyen Kaplan, “Burada ki vatandaşlarımız hayvancılıkla uğraşıyor . Bu bölgede yaklaşık elli hane var. Kış aylarında araçların gelip gitmesinde çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Aydın Valiliğimiz ve Koçarlı Kaymakamlığımız ile yaptığımız çalışmalar sonucu YİKOB ile vatandaşlarımızın sorununu çözdük” dedi.

 


 



























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.