Akciğer Solunum Testine İlgi Yoğundu

SAĞLıK Haber Girişi : 16 Mayıs 2017 13:30
Akciğer Solunum Testine İlgi Yoğundu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Koçarlı'da kurduğu çadırda vatandaşlara Akciğer solunum testi uygulaması yaptı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Koçarlı'da kurduğu çadırda vatandaşlara Akciğer solunum testi uygulaması yaptı.

Tıkla

Ücretsiz olarak yapılan teste genç, yaşlı yüzlerce vatandaş ilgi gösterirken, test yaptırmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdular. Aydın Büyükşehir Belediyesi Sağlık ekipleri tarafından Aydın'ın bütün ilçelerinde yapılması planlanan ve yüz bin kişiye ulaşılması planlanan teste aynı zamanda tansiyon ölçümü de yapıldı.

Ücretsiz Akciğer solumun testi yaptırmak için sıraya giren Koçarlılılar, sağlık görevlilerinin komutlarına uyarak testi başarıyla tamamladılar ve test sonuçlarını da aldılar.

Akciğer solumun testinden memnun olduklarını, ve faydalı bulduklarını ifade eden vatandaşlar "Büyükşehir Belediyesi vatandaşın sağlığını da düşünerek çok güzel bir uygulama başlattı. Bu uygulamanın Koçarlı'da ayağımıza kadar gelmesi de bizi mutlu etti" dedi.

HEDEF YÜZ BİN KİŞİ

Aydın Büyükşehir Belediyesinden Ücretsiz Akciğer solumun testi ile ilgili yapılan açıklamada "Atatürk Kent Meydanı'nda vatandaşların tansiyon ölçümü ile Akciğer solunum testi yapılmaya devam edildiği , Efelerden sonra 17 ilçede de tek tek yapılan akciğer testine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve, uzun kuyruklar oluşturduğu ifade edilirken, Aydın il genelinde 100 bin kişinin akciğer testi yaptırması beklendiği açıklandı.

Vatandaşlar sağlıktan daha önemli hiçbir şeyin olmadığını söyleyerek, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet veren Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ettiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.