Akrep soktu, fobisini hobiye dönüştürdü

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Temmuz 2019 08:58
Akrep soktu, fobisini hobiye dönüştürdü
Koçarlı’da berber dükkanı işleten Gökhan Çiçek, kendisini akrep sokmasından sonra akreplere olan korkusunu meraka çevirerek akrep beslemeye başladı.

Fobisini hobiye dönüştüren Gökhan Çiçek, korkularını yenmek için korkusunun üzerine gitti ve kendisini akrep soktuktan sonra korkudan akrepleri araştırdıkça edindiği bilgilerin ilgisini çekmeye başladığını fark etti.

Tıkla


İlginç hobisiyle dikkat çeken Çiçek, dükkanında akrep besleyerek, ölenleri de kurutup sergileyerek görenleri hem hayrete düşürüyor hem de dükkanına gelen müşterilerinin ilgisini çekiyor.


KORKUSUNUN ÜZERİNE GİTTİ


Akreplere olan ilgisinin nasıl başladığını anlatan Çiçek, “Beni bir kere akrep soktu ve soktuktan sonra korktuğum için akrebi araştırmaya başladım. Araştırırken de edindiğim bilgilerden akreplere olan ilgim arttı. Evde de sürekli akrep yakalamaya başladım. Belgeselde de izledim merak ettim, belgeselde dedikleri doğruymuş, gerçekten 1-2 sene bir şey yiyip içmeden yaşıyorlar. Tabi ben aç bırkmıyorum. Akrebi beslemeye başlayarak hem korkularımı yendim hem de merak ettiğim akrebin yaşantısını öğrenmiş oldum” dedi.


“ÖĞRENENLER ÇOK ŞAŞIRIYOR”


Müşterilerin akrep beslediğini öğrenince çok şaşırdığını ve hobisinin çevreden ilgi gördüğünü belirten Çiçek, “Buraya gelen müşteriler de akrepleri görünce çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Dışarıdan bakmaya da gelen çok oluyor. Etrafta benim akrep beslediğimi konuşanlardan duyanlar buraya merak ederek akreplere bakmaya geliyorlar. İnsanlar alışkın olmadıkları için çok şaşırıyorlar ve oldukça ilgi gösteriyorlar” diye konuştu.


“AKREP YILANI YİYOR”


Beslediği akrepleri ne ile beslediği konusunda da bilgi veren Çiçek, “Yılan ve solucan yakaladığımda da koyuyordum akrebin yanına, akrep onları da yiyor gerçekten. Yılan ne kadar büyük olursa olsun, akrebi gördüğünde korkudan hiç kıpırdamaz. Bunu gözlemledim. Yanına başka bir akrep koyduğumda da büyük olan diğerini yiyor ama ölü akrebe hiç dokunmuyor. Normalde akrebi yakaladığım sinek, böcek, kelebekle besliyorum. Şu an beslediğim akrep 3 aydır yaşıyor ve hamile olduğunu düşünüyorum. Doğurduğunda 20-25 tane doğuruyorlarmış ve yavrularını sırtında besliyorlarmış. Onu görmeyi bekliyorum, nasıl olacağını merak ediyorum” ifadelerini kullandı.


“AKREP ÖLECEĞİNİ ANLAYINCA KENDİNİ İMHA EDİYOR”


Akrepleri yakalarken nasıl yakaladığını da anlatan Çiçek, beslediği akrepleri tekrar doğal yaşamına saldığından da bahsederek, “Yakalamak istediğim akrebin çevresinde ateş yakıyorum. Oradan çıkmaya çalışırken üstüne bir şey kapatıp yakalıyorum. Ama zamanlama çok önemli, eğer geç kalınırsa ateşten kaçamayacağını ve öleceğini anlıyor, kendini sokarak imha ediyor. Ölen akrepleri de atmıyorum, kurutup sergileyerek ölümsüzleştiriyorum. Hiç bozulma, çürüme olmadan yıllarca aynı şekilde kalıyor. Akreplerin yanı sıra ölmüş başka hayvanların da içi dolgu yapılmış şekilde sergiliyorum. Beslediğim akrepleri de besledikten sonra doğal yaşamına salıyorum” şeklinde konuştu.


Havalar soğuduğunda toprağın altında hayatta kaldıklarını ancak beslediği akreplerin olduğu kavanozda toprak olmadığı için akreplerin öleceğini anlayıp kendilerini sokarak imha ettiğini paylaşan Çiçek, “Kış geldiğinde de kendilerini zehirleyip ölüyorlar, yaşaması için kavanoza toprak koymam lazımmış. Ben toprak koymuyordum. Havalar soğumaya başlayınca toprağın içine girerek yaşıyorlar. Kavanozda da içine girecek toprak olmayınca öleceğini anlayıp kendi kendini sokup öldürüyor” dedi.


“HAREKET ETMEYİNCE ZARAR VERMİYOR”


Akrebin de yılan gibi kendisine zarar verilmedikçe sokmadığını aktaran Çiçek, “Normalde hiç kıpırdamadan öyle dursanız ya da yerde öylece yatsanız akrep hiçbir şey yapmıyor, yanınızdan geçip gidiyor. Oysa akrep de yılan gibi, siz ona zarar verdiğinizde o da zarar veriyor. Yoksa yanınızdan geçip gidiyor, hiçbir şey yapmıyor” diye bilgi verdi.



Necmiye KAPTAN






















          

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.