Arıtma polemiği devam ediyor

SİYASET Haber Girişi : 03 Şubat 2020 09:04
Arıtma polemiği devam ediyor
Ak Parti ve CHP İlçe Başkanları, sözleri ile arıtma tesisine yeni boyut kazandırdı

CHP İLÇE BAŞKANI AKIN; İLÇEMİZİN HİZMET ALMASINI ENGELLİYORLAR

Tıkla


CHP Koçarlı Başkanı Hakan Akın yaptığı açıklamada, “Koçarlımızda, demokrasimizin beşiği olan güzel ilçemizde ne yazık ki art niyetliler kol kola girmiş geziyor. İlçemizin hizmet almasını engelliyorlar. Belediye başkanı meydana çıkıyor, iş yapıyormuş havalarına giriyor”dedi.


Yaptığı yazılı açıklamada, Devlet arazisinin verilmesini yıllardır engellendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti; “Koçarlımızda evlerin, işyerlerinin bulunduğu yerleşim yerlerinin neredeyse tamamının kanalizasyon hattı mevcuttur. Meskenlerin, işyerlerinin bağlantı bacaları yapılmıştır. Ancak atık su bağlantılarına izin verilmemiştir. Bunun sebebi de kanalizasyondan gelen atık suyun arıtılacağı, çevreye zarar vermeden deşarj sağlayacak bir atık su arıtma tesisinin olmayışıdır.


Aydın Büyükşehir Belediyesi; Çakmar mevkiinde atık su arıtma tesisi yapmak için devletimizin olan 490 dönüm araziden 99 dönümünü istedi. Ancak birileri devreye girerek Koçarlı'nın atık suyunun bağlanacağı atık su arıtma tesisi yapılacak olan devletimizin arazisinin verilmesini yıllardır engelliyorlar.


Bakanlığın ivedi olarak atık şu arıtma tesisi yapılması için arazinin verilmesi yazısına rağmen bilim ve ilim yuvası olan Adnan Menderes Üniversitesi başındaki rektör mü verilmesini engelliyor, yoksa AKP milletvekilleri mi ya da belediye başkanı mı karşı çıkıyor? Siz karşı çıkanlar bakanlıktan üstün müsünüz ki talimatına rağmen devletimizin arazisinin tahsisini yapmıyorsunuz.


Çevreci görünüyorsunuz, çevreci projelere ve hizmete karşı çıkıyorsunuz. Doğru siz sadece çevre konusunda jeotermalin avukatlığını yapıyorsunuz.


Bundan sonra Koçarlı'ya verilecek olan hizmeti engellediğinizi her mecrada dile getireceğiz. Hizmet yapılmaması için çevirdiğiniz entrikaları her yerde anlatacağız ki vatandaşlarımız sizin gerçek yüzünüzü görsün”.

 

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ARSLAN; İLÇE BAŞKANININ, İLÇEDEN HABERİ YOK


Ak Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, CHP İlçe Başkanı Akın’a açıklamalarına sert cevap verdi.


Aslan yaptığı açıklamada; “15 yıldır Koçarlı’da Belediyeyi yönettiniz. Satmadık yer bırakmadınız. Haberiniz yok muydu arıtma ihtiyacı olduğundan ? Madem bir arıtmaya ihtiyaç vardı, niye tarlaları sattınız”dedi.  


CHP İlçe Başkanı Akın’ın, “ Bize yer vermiyorlar biz yapacağız ama engelliyorlar” sözlerine de sert cevap veren Ak Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, “Koçarlı  AK Belediyeciliği ile tanışmadan haberiniz yok muydu arıtma ihtiyacı olduğundan ? Sizin partinizden iki ayrı Belediye Başkanı geldi geçti. İkisinin de mi aklına gelmedi artıma yapmak. Hadi onların gelmedi sizinde mi gelmedi aklınıza? Sizin işiniz gücünüz Koçarlı’nın tarlalarını,zeytinliklerini satmak oldu. Taş üstüne taş koymayacaksınız ama sesiniz yüksekten çıkacak. 99 dönüm yer istedik diyorsun ama Dedeköy’ün 200 dönüm  tarlasını satıyorsunuz, gıkınız çıkmıyor. O sattığınız tarla ile gider arıtma için 99 dönüm yer alırdınız.


CHP İlçe Başkanımız,eğer bir gün ilçeyi tanımak isterse beraber gezelim ve zamanında bu ilçeyi mahkum ettikleri,var dedikleri kanalizasyon meselesini göstereyim. Eğer 15 yıldır olduğu gibi bu ilçe için ayıracak zamanları yoksa fotoğraflarını da kendisine atabilirim” dedi. 

İLÇEDEN HABERİ YOK


CHP İlçe Başkanı Hakan Akın’ın, “Çevreci görünüyorsunuz, çevreci projelere ve hizmete karşı çıkıyorsunuz. Doğru siz sadece çevre konusunda jeotermalin avukatlığını yapıyorsunuz” sözlerine de sert çıktı. Başkan Arslan, “Sizin çevrecilik anlayışınız Jeotermal için eski Belediye ve Ziraat Odası Başkanınızın kendi tarlasına jeotermal kuyusu için sondaj vurdurmasımıdır? Samimiyet lütfen samimiyet. Biraz ilçede olan bitenlerden haberiniz olsun. Vatandaşın ayağına gittiğinizde bunların kaç yüzü var sözleri ile mağdur olmayın”dedi.


BU İLÇEYE HERŞEY DEĞER


Amaçlarının sadece Sünni gündem oluşturmak olduğunu da vurgulayan Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, medyalarda yer alarak açıklama yaparak bir yere varılmaz. Bu yaptığınız iş yapıyormuş gibi suni gündem oluşturmaktan öteye geçmez. Biz “ Bu İlçeye değer “ diyoruz.  Ben sizi davet ediyorum. Koçarlı için bir şey yapmak istiyorsanız, bir fikriniz varsa, gelin beraber Belediye Başkanımız Nedim Kaplan’ın yanına gidelim. Bunu kinayesine veya siyaseten söylemiyorum. Bir sorun varsa çözülecek beraber el ele çözelim, kazanan KOÇARLI OLSUN !” sözlerine yer verdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.