Atatürk ilkokuluna Robotik Kodlama Atölyesi açıldı

EĞITIM Haber Girişi : 16 Eylül 2021 12:00
Atatürk ilkokuluna Robotik Kodlama Atölyesi açıldı

(KAHEV) Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı'nın   yapmış olduğu destek ile Koçarlı İlçesi Atatürk ilkokuluna Robotik Kodlama Atölyesi açıldı.

Tıkla

 

'KAHEV’le Kodluyoruz' projesi kapsamında tüm Türkiye ve yurt dışındaki kadın hekimlerin bağışları ile alınan Robotik Kodlama malzemeleri Atatürk ilkokulunda öğrencilerin hizmetine sunuldu.

 

Konu hakkında bilgi veren Okul Müdürü Murat Demiroğlu,"Artık yazılımların hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bunun bilincinde olan bizler ve KAHEV gibi sivil toplum kuruluşları geleceğimiz olan çocukların çağın gerisinde kalmamaları için gayret gösteriyorlar. Bu ortak amaç sebebiyle KAHEV'le kesişen yolumuzun sonunda Atatürk ilkokulu öğrencileri Robotik Kodlama Atölyesine kavuştular. Özellikle KAHEV in malzeme desteği bu konuda çok önemliydi.

 

Bize düşen sınıf oluşturmaktı ve bunu da sağladık. Bu nedenle okulumuzun ve dolayısı ile öğrencilerimizin hizmetine sunulan Robotik Kodlama atölyesinde destekleri olan KAHEV ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Osman Arıkoğlu’na çok teşekkür ederim.

 

Açılışa katılan "KAHEV" üyeleri Aydında görev yapan Dr. Ayça Tuzcu ve Dr. Gonca Evcil "Eğitimcilerimizin bu talebine vakıf olarak kayıtsız kalamazdık. Eğitimde bir fark yaratabilmek adına bu talebi bize ulaştıran eğitimcilerimizi cevapsız bırakamazdık.

 

Projenin hayata geçmesi için KAHEV İNTERNATIONAL üyesi ve aynı zamanda memleketi Aydın olan ABD de ki hekim üyemiz Dr. Gonca Oktay Koçoğlu  hanım başta olmak olmak üzere destek veren Dr.Eylem Öcal ve destek veren KAHEV gönüllüsü  tüm kadın hekimlere teşekkür ederiz . Her zaman eğitime destek vermeye devam edeceğiz." dedi.