Atatürk, Koçarlı’da törenlerle anıldı

GÜNCEL Haber Girişi : 10 Kasım 2021 12:07
Atatürk, Koçarlı’da törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83.üncü yılında Koçarlı’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Tıkla

 

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte hem tören alanındakiler hem de caddelerdeki vatandaşlar 2 dakika boyunca Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

 

Koçarlı’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Atatürk İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Törene, Kaymakam Ersin Tepeli, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Daire Müdürleri, Sivil toplum Başkanları, siyasi Parti Başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Kaymakam Ersin Tepeli ve Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Atatürk Anıtına çelenk sunduğu törende, saatler 09.05’i gösterdiği sırada sirenler çalmaya başladı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte Koçarlı’da 2 dakika boyunca adeta hayat durdu.

 

Tören alanındaki katılımcıların yanı sıra caddelerdeki 7 den 70’ e tüm vatandaşlar, Atatürk için 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu İstiklal Marşı ile de Türk bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi.

 

Koçarlı Anadolu Lisesinde devam eden anma töreninde  öğrenciler tarafından şiirler ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

 

Zeybek gösterisinin de sahne aldığı anma töreninde ayrıca dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.