Avukatlık cübbesini avukat babası giydirdi

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ocak 2020 09:35
Avukatlık cübbesini avukat babası giydirdi
Uzun yıllar avukatlık yapan Hüseyin Alevci, avukat olan kızı Ayşe Ayda Alevci’nin avukatlık cübbesini giydirdi.

Uzun yıllar avukatlık yapan Hüseyin Alevci, avukat olan kızı Ayşe Ayda Alevci’nin avukatlık cübbesini giydirdi.

Tıkla


Aydın  Barosu’ndaki cübbe giydirme törenine Alevci ailesinin yanı sıra, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ve çok sayıda avukat katıldı.


Halen Avukatlık yapan Hüseyin Alevci’nin kızı  Ayşe Ayda Alevci avukatlığa ilk adımı attı.


Avukatlık mesleğine devam edeceğini dile getiren Hüseyin Alevci, “ Bir baba ne isteyebilir. Sonsuz bir mutluluk kelimelerle tarif edilemeyecek bir duygu. 32 yıl önce bende burada yemin etmiştim. Benim cübbemi babaannem almıştı, kızımın cübbesini de babaannesi aldı. Güzel bir meslek. Dünyaya bir daha gelsem yine avukat olurum. Kızımım da  bu bayrağı en iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum”dedi.


Avukatlığa ilk adımı atan Ayşe Ayda Alevci avukatlık cübbesini babası Av. Hüseyin alevci giydirirdi. Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Ayşe Ayda Alevci;” Bugün burada durabiliyorsak, sağlam adımlarla yürüyebiliyorsak Avukatlık mesleğine başlayacaksak Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Bu süreçte baromuzun da bizlerin yanında olması çok önemli. İşimiz insanlarla, bazen problemler yaşayabiliyoruz. Bu problemleri yaşarken yalnız olmadığımızı bilmemiz güçlü ayakta durmamızı sağlıyor. Bu anlamda Baromuza ve aileme çok teşekkür ediyorum. Yıllar önce babama cübbesini giydiren üstatları burada, bugün de babam bana giydirecek. Benim için çok önemli bir duygu bu. Çünkü ilk doğduğumda ilk adım attığımda da benimle birlikteydi babam. İyi ki bana bir şeyler öğretti öğretmeye de devam ediyor”dedi.


Avukat Ayşe Ayda Alevci Avukatlık belgesini Baro Başkanı Gökhan Bozkurt’tan aldı.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yaşar yonca 09 Ocak 2020 00:00

    Avutlik yaşamında başarılar dilerim tebrikler👏👏👏👏🖒😃😃