Aydın da 1. Sırada

EĞITIM Haber Girişi : 16 Aralık 2019 11:11
Aydın da 1. Sırada
2018 Avrupa Kalite Etiketini almaya hak kazanan Atatürk İlkokulu, il genelinde en çok etiketi alarak 1. sıraya adını yazdırdı.

2018 yılında gerçekleştirdikleri projeler ve göstermiş oldukları başarılar nedeniyle hem Ulusal hem Avrupa Kalite Etiketi ödülü kazanan Koçarlı Atatürk İlkokulu, 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında eTwinning Okulu unvanı aldı.

Tıkla


Sınıf öğretmeni Funda Meriçten rehberliğinde E- Twinning platformunda çalışmaya başlayan Atatürk İlkokulu öğretmenleri, yaptığı çalışmaların müfredatla ölçüşmesi sayesinde ilk yıldan başarılı bulunarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında 9 ulusal, 1 Avrupa kalite etiketi almaya hak kazanırken, ayrıca projelerini Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu (EYFOR), ERG, ve Eğitimde iyi örneklere taşımayı başardı. Koçarlı Atatürk İlkokulu bu sayede, 2018-2019 eğitim öğretim yılında ise 16 ulusal, 13 Avrupa Kalite etiketi alarak Aydın il genelinde en çok hem Ulusal hem Avrupa Kalite Etiketi ödülü kazanan okul olarak 1. Sırada yer aldı.


Atatürk İlkokulu Sınıf öğretmeni Funda Meriçten, Proje kriterlerinin eksiksiz yerine getiriImesi ile de başarılı bulunarak Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEGİTEK) tarafından seçilerek Fransa da yapılan E Twinning Konferansına katıldı.


BU BAŞARI HEPİMİZİN


Koçarlı Atatürk İlkokulu Müdürü Murat Demiroğlu, okullarının kazandıkları başarıdan dolayı memnun olduklarını, projeyi gerçekleştiren Sınıf öğretmeni Funda Meriçtenve tüm öğretmenlerine teşekkür ettiğini ifade ederek, “Okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılında Sınıf öğretmeni Funda Meriçten rehberliğinde E- Twinning platformunda çalışmaya başlamıştır. Yaptığı çalışmaların müfredatla ölçüşmesi sayesinde ilk yıldan başarılı bulunan öğretmenimiz 9 ulusal, 1 Avrupa kalite etiketi alarak ayrıca projelerini ERG, EYFOR ve Eğitimde iyi örneklere taşımayı başarmıştır. 2018-2019 yılında E Twinnig School başvurma hakkı kazanan okulumuz adına çalışmaları yürüten öğretmenimiz 2019 yılında okulumuzun bu belgeyi almasını sağlamıştır. 


2018-2019 yılında öğretmenimiz yaptığı projeleri müfredata entegrasyonu, ortak hedef ve planın bulunması, ortaklar arasında işbirliğinin sağlanmış olması, esafety ve telif hakkına uygunluğu, pedagojik yenilikçilik açısından yeterli görüldüğü, öğretmen ve öğrencilerin teknoloji kullanımında ki yeterliliği kriterlerinin eksiksiz yerine getirilmiş olmasıyla, 16 ulusal, 13 Avrupa Kalite etiketi almıştır. Proje kriterlerinin eksiksiz yerine getiriImesi ile başarılı bulunan öğretmenimiz YEGİTEK tarafından seçilerek Fransa da yapılan e twinning Konferansına katılmıştır. 2019 yılında Antalya’da yapılacak olan 10’ncu ulusal E twinng konferansına katılacak olan öğretmenimiz, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği  "eTwinning de Yeni Yaklaşımlar" konferansında Dr. Hülya Bal ve Adil Tuğyan’dan ulusal ve Avrupa kalite etiketlerini aldı. Aynı zamanda Koçarlı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü olarak okul adına Avrupa Kalite Etiketi ve eTwinning School plaketleri ile ödüllendirildik. Okulumuz Koçarlı ilçesi ve Aydın ilinde en çok etiketi alarak 1. sıraya adını yazdırmıştır” dedi.

E TWİNNİNG 28 DİLDE KULLANIMA AÇIK


Projeyi gerçekleştiren Sınıf öğretmeni Funda Meriçten  ETwinnig School hakkında bilgiler verdi.

E TwinnigSchool’unUlusal ve uluslararası iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, geliştirilen projeleri müfredata entegre ederek sınıf ve okul ortamında uygulamak amaçlı oluşturulmuş bir platform olduğunu söyleyen Sınıf öğretmeni Funda Meriçten, bu platformun 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatıldığını, 2014 yılından itibaren AB eğitim, öğretim gençlik ve spor programı olan erasmus’a entegre edildiğini ve 28 dilde kullanıma açık olduğunu belirtti.

Meriçten ayrıca E-Twinnig’in ülkelerinden haberler, mesleki gelişim fırsatları sunan portalın mesleki destek servisi, Avrupa okulları, 34 Avrupa eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European School net tarafından yönetilmek olduğunu da ifade ederek, “38 ulusal Destek Servisi tarafından da desteklenmektedir. Eğitim adına öğretmenler farklı konularda projelere dahil olarak ve kendileri proje geliştirerek bu portalda görev alabilirler. Öğretmenler ücretsiz olarak çevrimiçi mesleki eğitim kurslarına katılabilirler.E Twinningportalına üye öğretmen katıldığı projelerde sınıfı ile çalışır. Çalışmalarını ulusal ve Avrupa ülkelerinden ortakları ile paylaşır. Onlarla canlı bağlantılarla iletişim kurar. Yenilikleri öğrenir, bilgilerini paylaşır. Kısa ve uzun vadeli projeler sayesinde yaptığı çalışmalarını aynı zamanda eTwing Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığımızın EBA (Eğitim bilim ağı) ortamında paylaşarak yaygınlaştırır.Farklı platformlarda (Eğitimde iyi örnekler, ERG, EYFOR vb. ) projelerini sunarak eğitime olan katkısını ölçer” dedi.

Projeyi gerçekleştiren Atatürk İlkokulu Sınıf öğretmeni Funda Meriçten ayrıca, okullarının 2017-2018 eğitim öğretim yılında 9 ulusal, 1 Avrupa kalite etiketi almaya hak kazandığını, 2018-2019 eğitim öğretim yılında ise 16 ulusal, 13 Avrupa Kalite etiketi aldığını sözlerine ekledi.

 












Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.