Aydınlı satranççıdan büyük başarı

GÜNCEL Haber Girişi : 01 Şubat 2022 14:03
Aydınlı satranççıdan büyük başarı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya'da düzenlenen 2022 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları tamamlandı.

Tıkla

 

Aydın’dan çeşitli kategorilerden 31 sporcunun  katıldığı turnuvada büyük bir başarıya imza atan Çağan Erdem Bektaş Yıldızlar 15 yaş Genelde 7 puanla Türkiye 3.sü oldu. Bu başarısı ile Dünya ve Avrupa yaş gurupları satranç turnuvalarında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

 

Belek Turizm Merkezi'nde gerçekleştirilen turnuvada 24 kategoride 7-18 yaş aralığında 2 bin 34 sporcu mücadele etti. Şampiyonada derece elde eden 220 sporcu, milli takım havuzuna girdi.

 

Avrupa’nın en çok katılımlı ve Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan “Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları”nda 24 kategoride 7 ve 18 yaş aralığında sporcular bir hafta boyunca mücadele etti.

 

Şampiyonada derece elde eden 220 sporcu Milli Takım Havuzuna girerken, Dünya ve Avrupa Yaş Grupları gibi bir çok uluslararası turnuvada TSF’nin imkanlarıyla Türkiye’yi millî forma altında temsil edecekler.

 

AYDINLI SPORCULARDAN BÜYÜK BAŞARI

 

Aydın’dan Çeşitli kategorilerden 31 sporcunun  katıldığı turnuvada büyük bir başarıya imza atan Çağan Erdem Bektaş Yıldızlar 15 yaş Genelde 7 puanla Türkiye 3.sü oldu. Bu başarısı ile Dünya ve Avrupa yaş gurupları satranç turnuvalarında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

 

Mehmet Efe Akın 10 yaş genelde 8 puanla 4. ile eş puanlı olarak 10., Nehir Yurt 12 yaş kızlarda 6 puanla 8., Melek Naz Öztatar 12 yaş kızlarda 6 puanla 9. oldu. Dereceye giren Sporcular milli takım alt yapısında yer almaya hak kazandılar.