Bak sen şu Hasan Başkan’a

SİYASET Haber Girişi : 30 Eylül 2021 12:17
Bak sen şu Hasan Başkan’a

Ak Parti Koçarlı İlçe  Başkanı İlyas Arslan, CHP İlçe Başkanı Hasan Akın’a sert çıktı.

Tıkla

 

Başkan Arslan yaptığı açıklamada Başkan Akın’a, “Çiftçinin üzerinden siyaset yapmayın. Altında ezilirsiniz”dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Hasan Akın’ın, “Çiftçimiz ekse mi ekmese mi, tarlasını sürse mi sürmese mi bilemiyor artık. Ekse mahsulü para etmeyecek, ekmese hem kendisi hem de kentlerimizde yaşayan milyonlarca insan gıdaya erişim sorunu yaşayacak.

 

Ancak şimdiden hem gıda, hem de gıda üretim maliyetlerine akaryakıt fiyatlarından dolayı %15 zam beklentisi oluştu bile.

 

Bu yıl ekim yapan çiftçi sayısının 130 bine yakın düşeceği öngörülüyor. Zaten son beş yıldır da düzenli olarak düşüyor. Düşünsenize sevgili dostlar 130 bin aile tarımdan geçinmeyi ve üretmeyi bırakıyor”açıklamalarına Ak Parti Koçarlı İlçe  Başkanı İlyas Arslan sert tepki verdi.

 

ÇİFTÇİNİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN, ALTINDA EZİLİRSİNİZ

 

“Sana hazır metin vermişler okutuyorlar. Azcık bilgi sahibi olda öyle konuş” sözleriyle Başkan Akın’a cevap veren Ak Parti Koçarlı İlçe  Başkanı İlyas Arslan, “ Ömründe çiftçiyle hiç dertlendiniz mi de şimdi çiftçi üzerinden siyasete soyundunuz. Bak ben uyarayım; size buradan, çiftçinin emeği üzerinden siyaset yaparak ekmek çıkmaz. Çiftçinin üzerinden siyaset yapmayın. Altında ezilirsiniz.

 

Çiftçi çok umurunuzdaydı madem koca yaz geçti köylümüz, çiftçimiz bas bas bağırdı köylerimizde su yok, ürünlerimizi/mahsüllerimizi sulayamıyoruz diye. Siz hiç duymadınız mı ? Eğer duymadıysanız demek ki kulaklarınızı bu millete kapatmışsınız”dedi.

 

KÖYLÜLERİN DEREDE YIKANDIĞINI UNUTMADIK

 

Kızılcabölük mahallesinde yaşanan su sorunuyla vatandaşların derede yıkandığını hatırlatarak, Siz lafta halkçısınız.  İnsanları ne hallere getirdiniz” sözleriyle açıklamasına devam eden Başkan Arslan; “Sizin beceriksiz yönetimleriniz su verseydi de köylümüz pazarda ürününü satabilseydi veya kendi yiyeceğini üretebilseydi. O zaman bahsettiğiniz “ sözde “ pazar pahalılığına insanları mahkum etmezdiniz.

 

Ama yok siz sadece lafta çiftçinin yanındasınız. Unutmadık Koçarlı yerel basınında haber olan köylülerin derelerde yıkandığı fotoğrafları. Susuzluktan hayvanlarına başka köylerden tankerlerle su getirdikelerini gördü bu gözler.  Yani hem hayvancılığa zerre desteğiniz yok, hem çiftçiye … Siz lafta halkçısınız.  İnsanları ne hallere getirdiniz. Utandınız mı, özür dilediniz mi ? Hayır”dedi.

 

SENİN YAŞIN KADAR ÇİFTÇİLİK YAPMIŞ

 

Açıklamasında, CHP İlçe Başkanı Hasan Akın’ın Milletvekili Rıza Posacı’ya “Peki, ziraat kökenli AKP Aydın vekili, Posacı’ya soralım: Sayın Posacı, halen ziraat ile ilginiz kaldı mı bilmiyorum ama gübre fiyatlarındaki artışa ne diyorsunuz? Ya da “hayır rakamlar doğru değil” diye biliyor musunuz? Diyemiyorsunuz değil mi? Konu millete çektirdiğiniz çileye gelince diliniz lal oluyor. Ağzınızı bıçak açmıyor.

 

Çünkü söyleyebileceğiniz tek cümle kalmadı, bahaneler tükendi. Geriye kala kala “değerli beceriksizliğiniz” kaldı” sözlerine de değinen Ak Parti Koçarlı İlçe  Başkanı İlyas Arslan “ Çıkmışsın bir de milletvekilimize laf ediyorsun. Senin bırak siyasi yaşamın kadar , senin yaşın kadar çiftçilik yapmış birine “ çiftçilikle alakan kaldıysa “ diye cümle kuruyorsun. Haddini aşma Hasan Başkan. Acaba sen ömründe hiç tarlaya gittin mi ?

 

Durup durup gündeme gelmek için saçma sapan konular için demeçler veriyorsun. Sana hazır metin vermişler okutuyorlar. Azcık bilgi sahibi olda öyle konuş”dedi.

 

UZAYDAMI YAŞIYORSUN

 

Açıklamasında, “Çiftçilik adına iki cümleyi bir araya getirebilir misin” sözleriyle sert yüklenen Başkan Arslan; “ Çiftçinin malı para etmiyor, tarlamı sürsem mi “ diyen çiftçi olduğunu söylüyorsun. Başkan sen uzayda mı yaşıyorsun. Çam fıstığı, İncir, Pamuk, Mısır, bamya  gibi ana mahsullerin üretildiği Menderes ovamızda hangi ürün para etmiyor söyle bakayım ? Seninle daha da bu konu üzerine konuşmamın zaman kaybı olacağını düşünerek seni bilgisizliğinle baş başa bırakıyorum sevgili başkan.

 

Sana verilen hazır metni araştırsaydın keşke. Çünkü önce bahsettiğin gübre fiyatlarının üründen elde edilen kazancın 2020/2021 içindeki payına bak derim. İstersen Milletvekilimiz Sn. Rıza Posacı’yla da seni görüştürebilirim. Bu muhteşem çiftçilik bilginle sayın vekilimize karşı sohbet etme fırsatı bulmuş olursun. 

 

Ama sayın vekilimizin karşısında çiftçilik adına iki cümleyi bir araya getirebilir misin bilmem. Hem sana ÇKS kayıtlarını da gösterir, sen de hala çiftçilik yapıyor mu görmüş olursun. … Tercih senin. Teklifim açık. Hadi kal sağlıcakla Hasan Başkan”dedi.