Bakan Pakdemirli Övgüyle Bahsetti

EKONOMİ Haber Girişi : 13 Eylül 2019 10:16
Bakan Pakdemirli Övgüyle Bahsetti
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldığı bir toplantıda Koçarlı’da faaliyet gösteren ve tek çam fıstığı tesisi olan Hakkı Karatosun Çam Fıstığı Fabrikası işletmecisi Serkan Karatosun’dan bahsetti.


Tıkla

Bakan Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) arasında kırsal alanlarda yatırımların artması için Ankara’da düzenlenen iş birliği protokolü imza törenine katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Bekir Pakdemirli, "Amacımız kırsala daha çok yatırım, daha çok istihdam, sürdürülebilir üretim, artan gelir” dedi.


BAKAN PAKDEMİRLİ “SERKAN KARATOSUN İLE GURUR DUYUYORUZ”


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından uygulanan, IPARD- Avrupa Birliği kırsal kalkınma hibe programının etkinliğini daha da artırmak için iş birliği imza protokol töreninde konuşan Bakan Pakdemirli, Hakkı Karatosun Çam Fıstığı Fabrikası işletmecisi Serkan Karatosun’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.


Bakan Pakdemirli, Aydın Koçarlı'da kurduğu çam fıstığı işleme tesisiyle 50 kişiye iş veren genç Serkan Karatosun kardeşimin çalışmasını duyduğumuzda, hangi birimiz mutlu olmuyor, hangi birimiz gurur duymuyoruz" dedi.


Tarımı, gıdayı, hayvancılığı, suyu ve ormanı, kırsal kalkınmanın geleceği olarak gördüklerini, tüm imkânlarıyla kırsalı ve yereli destekleyip, teşvik ettiklerini ifade eden Bakan Pekdemirli, “Kırsal kalkınma anlamında verilen desteklerle birçok girişimcinin önünün açıldığını bildiren Pakdemirli, "Ülkemize binlerce modern tesis kazandırdık. Yüzbinlerce kişiye istihdam oluşturduk. Kadın ve gençlerin iş kurmalarını teşvik ettik. Katma değeri artıracak girişimlerin önünü açtık. IPARD ile sağladığımız kırsal kalkınma hibeleriyle; Aydın Koçarlı'da kurduğu çam fıstığı işleme tesisiyle 50 kişiye iş veren genç Serkan Karatosun kardeşimin çalışmasını duyduğumuzda, Elazığ'da modern süt çiftliğini hayata geçiren Fethiye Polat'ın azmini gördüğümüzde, Kastamonu Şenpazar ilçesinde kurduğu güneş enerjisi tesisiyle tüm ilçenin enerjisini karşılayan Aysel Bakır kardeşimizin cesaretini izlediğimizde, hangi birimiz mutlu olmuyor, hangi birimiz gurur duymuyoruz" dedi.








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.