Başkan Aşkın’dan Esnafa Müjde,40 Bin TL Tek Kefil İle İpoteksiz Kredi İmkânı

GÜNCEL Haber Girişi : 07 Temmuz 2021 15:03
Başkan Aşkın’dan Esnafa Müjde,40 Bin TL Tek Kefil İle İpoteksiz Kredi İmkânı

 

Tıkla

 

 

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin (EKKK) olağan genel kurulunda mevcut Başkan İlker Aşkın, güven tazeledi.

 

Kongrede esnafa müjde veren Başkan Aşkın, “Ortaklarımızı bir nebze de olsun rahatlatmak için hiç kredisi olmayan mevcut ortaklarımıza 30 bin TL kullandırılan krediyi bugünden itibaren 40 bin TL tek kefil ile ipoteksiz olarak kredi imkânı getiriyoruz”dedi.

 

Koçarlı ilçesinde faaliyet gösteren EKKK, olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Ragıp As Parkı'nda düzenlenen toplantıya Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Aydın-Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, Halkbank Koçarlı Şube Müdürü Yavuz Selim Bozdağ, Akçaova EKKK Başkanı Nail Uzun, Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin, Minibüs Kooperatifi Başkanı Ali Karakuş, Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Kemal Aksoy ve ortaklar katıldı.

 

“KOOPERATİFLER İÇİNDE BİRİNCİ SIRADAYIZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda, divan başkanlığını Birlik Başkanı Saraç üstlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan mevcut Koçarlı EKKK Başkanı İlker Aşkın, “2018 yılında sizlerin teveccühleri ile göreve geldik. Göreve geldiğimizde kullandırdığımız kredi miktarımız 17 milyon lirayken bugün itibariyle ise 66 milyon liraya çıkmıştır. Kooperatifimizin tüm ülkemizdeki kooperatifler içinde birinci sırada yer almaktadır. Bu başarı bizim değil siz esnaf ve sanatkârlarımızdır. Kredi taksitlerini zamanında ödemelerindendir” ifadelerini kullandı.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile 1,5 yıla yakın bir zamandır mücadele edildiğini hatırlatan Başkan Aşkın, “Salgından en çok biz esnaf ve sanatkârlar etkilenmiştir. Ekonomik olarak çok zor bir dönem yaşıyoruz. Pandemi başladığı andan itibaren kullandırdığımız kredilerimiz 2020 Nisan ayında 3 ay faizsiz olarak, 2020 Temmuz ve 2021 Haziran ayına kadar kalan taksitlerin üzerine yayılmak suretiyle erteleme sağlanmıştır. Takipteki ortaklarımıza da 2020 Temmuz ve 2021 Nisan, Temmuz döneminde yapılandırma imkânı sunarak, esnaf ve sanatkârlarımız bir nebze olsun rahatlama imkânı elde etmiştir. Pandemi döneminde esnaf ve sanatkârlarımız rahatlatmak amacıyla 25 bin TL esnaf destek paket kredisi imkânı getirilerek 386 ortağımıza bu krediden faydalandırılmıştır” dedi.

 

40 BİN TL TEK KEFİL İLE İPOTEKSİZ OLARAK KREDİ İMKÂNI

 

 

“Ortaklarımızı bir nebze de olsun rahatlatmak için hiç kredisi olmayan mevcut ortaklarımıza 30 bin TL kullandırılan krediyi bugünden itibaren 40 bin TL tek kefil ile ipoteksiz olarak kredi imkânı getiriyoruz. Ayrıca bu sıkıntılı dönemde kefil bulmakta zorluk çeken ortaklarımıza da gayrimenkul ipoteği vermek (İkametgah ettikleri Aile Konutu Hariç) ve bankamızca eksper raporu istenerek, eksper raporunun yüzde 50’sini kefilsiz kredi imkanı getiriyoruz” diyen Başkan Aşkın, esnaf ve sanatkarların önlerini açmak için ekip ruhu ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Başkan Aşkın, esnaf ve sanatkarlara hibe ve kredi destekleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Denetim ve yönetim kurulu faaliyetlerinin kabul edilmesinin ardından toplantıda, Aşkın başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Seçimde kullanılan oyların tamamını alan Aşkın, güven tazeledi. Aşkın başkanlığındaki Yönetim Kurulu Hakan Topcu, Erkan Sakallı, Özer Aydın ve Mustafa Mamur'dan oluştu. Denetim Kurulu Ahmet Onay ve Mustafa Karatosun seçildi.

 

Öte yandan ortaklıkta 25 yılı dolduran esnaf ve sanatkarlar plaketle onurlandırıldı.