Başkan İstek; Meclis Toplantıları Şeffaf olsun

GÜNCEL Haber Girişi : 25 Kasım 2021 14:19
Başkan İstek; Meclis Toplantıları Şeffaf olsun

Türkiye'de şeffaf yönetim anlayışı, 31 Mart yerel seçimlerinde pek çok aday tarafından öne çıkarılan vaatlerden biri oldu. Bu adaylardan seçimi kazananlar, verdikleri sözler doğrultusunda şeffaf belediyecilik için adım atmayı sürdürüyor.

Tıkla

 

Belediyelerin canlı yayınlarına gösterilen ilgi de kamu kaynaklarının kullanımı konusunda hassaslaşan vatandaşların şeffaf yönetim talebine işaret ediyor. Koçarlı İyi Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, Koçarlı Belediyesi Meclis toplantılarının ancak meclis üyelerinin sığabildiği bir ortamda yapıldığını söyledi.

 

Açıklamasında şeffaflık vurgusu da yapan İyi Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, “2019 yerel seçimlerinden bu yana ;yapılan 32 Meclis toplantısının tamamı , Meclis üyelerinin ancak sığabildiği bir ortamda yapıldı. Tüm Koçarlı halkının Meclis toplantılarını takip etmesine olanak sağlayacak ortamın oluşturulması gerektiğine inanıyorum.

 

İlçemiz ile ilgili kararların alındığı toplantıların tüm halka ve sivil toplum kuruluşlarına açık olarak yapılması gerekir.

Bu ortam , toplantıların hem daha büyük bir salonda yapılması hem de toplantıların canlı yayınlanması ile sağlanabilir.

 

Umut ediyorum ki Aralık Meclis toplantısından itibaren tüm Meclis toplantıları halka açık ve canlı yayınlanarak gerçekleştirilir”dedi.