Başkan İstek, “Tariş’in Malına Çökmeyin”

GÜNDEM Haber Girişi : 09 Haziran 2021 21:01
Başkan İstek, “Tariş’in Malına Çökmeyin”

 

Tıkla

 

İyi Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, TARİŞ Genel Kurulu ile ilgili yaptığı açıklamada sert sözler söyledi.

 

S.S. 47 Nolu Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin,  Genel kurul Tarihi belli oldu.

 

Mart ayında gerçekleştirilen S.S. 47 Nolu Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin mali genel kurulu ibra edilmeyince yönetim düşmüştü.

 

İyi Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, 17 Haziran’da yapılacak Genel Kurul öncesi açıklamalarda bulundu.

 

Başkan İstek yaptığı açıklamada, “MHP İlçe Başkanı daha önce bir açıklama yapmıştı. “Ak babalara peşkeş çekilecek diye” Bu akbabalar mı yine burada devrede.  MHP İlçe Başkanı ortaya bir laf attı,  devamını getirmedi.  Şimdi çıksın konuşsun. Bu akbabalar kim? Bu TARİŞ’i soymaya çalışanlar kim? Kim TARİŞ’in malına çökmeye çalışıyor. Bir şey bilip de konuşmayan varsa bu Koçarlı halkına, TARİŞ ortaklarına  yapılan ihanettir. TARİŞ’in malına çökmeyin”dedi.

 

Pandemi  tedbirleri kapsamında yapılamayan seçimli genel kurul tarihi belli oldu. Ortaklar 17 Haziran’da sandık başına gidiyor.

 

Ekonomik sıkıntılarla gündeme gelen Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde ortaklar, 17 Haziran 2021 çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 25 Haziran 2021 tarihinde sandık başına gidecek.

 

9 maddenin görüşüleceği genel kurulda, nasıl bir liste çıkacağı merak konusu oldu.

 

TARİŞ’in mali durumuyla ilgili yaptığı açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen , İyi Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek kongre öncesi sert açıklamalar yaptı.

 

TARİŞ’in bu şartlarla kurtulma şansı olmadığını vurgulayan Başkan İstek, “ TARİŞ’in Koçarlı merkezdeki arsası ve idari binasının olduğu  10 dönümlük arsayla ilgili Belediyenin sosyal donatı alanı yapma ve yeşil alan olarak değerlendirme taahhüttü vardı.

 

Ancak ertelenen genel kurulunun yerine 17 Haziran çoğunluk sağlanmazsa 25 Haziran’da yapılacak olan kongredeki gündemde şöyle bir madde görüyoruz, “Kooperatif menfaatleri doğrultusunda 3. Şahıslara satışı, dilediği şekil ve şartlarda söz konusu araziler üzerinde kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmaya, hatta yap işlet devret modeli ile her türlü yetkiyi vermek istiyoruz.

 

Peki bu alan sosyal donatı alanı yapılacaksa, kamu yararına kullanılacaksa niye kat karşılığı yetkisi veriliyor. Eğer burası yapılaşmaya açılacaksa niye kooperatifin elinden çıkmadan devletin imkanları Büyükşehir, Koçarlı Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığının devreye sokularak bu 10 dönümlük alan yapılaşmaya açılmıyor? İmar planı değiştirilsin. Bu işten TARİŞ’de sebeplensin. Bu sayede borçlarını ödesin”dedi.

 

MHP İLÇE BAŞKANI AÇIKLASIN

 

 TARİŞ’in malıNIN 3 liraya satılıp sonra imar değişikliği ile 20 lira değer kazandırılmaya çalıştığını söyleyen İyi Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, “Bu arada kim para kazanmak istiyor. Benim daha önce sorduğum bir soru vardı MHP İlçe Başkanı bir açıklama yapmıştı, ak babalara peşkeş çekilecek diye. Bu akbabalar mı yine burada devrede?  Ortaya bir laf attı,  devamını getirmedi. Şimdi çıksın konuşsun. Bu akbabalar kim?  Bu TARİŞ’i soymaya çalışanlar kim? Kim TARİŞ’in malına çökmeye çalışıyor. Bir şey bilip de konuşmayan varsa bu Koçarlı halkına, TARİŞ ortaklarına  yapılan ihanettir. TARİŞ’in malına çökmeyin”dedi.

 

TARİŞ’İN ÖNÜNDE İKİ YOL VAR

 

Yapılacak olan kongrede iyi niyet görmediğini de söyleyen İyi Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, “Gündeme göre, Yönetim seçilmeden kongrede satış kararları aldırılacak. Acaba önceden bu isimler seçilsin diye, planlı bir yönetim mi var. Şu şu arkadaşlar yönetime seçelim, bu yetkileri de verelim onlar bizim adımıza TARİŞ’i soysunlarmı deniyor.

 

Normal şartlarda seçime gidilir, yeni seçilen TARİŞ’in durumuna bakar ilerisi için karar alınır. Fakat bunların bu söylediklerime karşı verecekleri cevap, “Süreci hızlandırmak için şimdiden yetkileri de verelim, onlar seçilince hemen işe başlasın satılacak yerler satılsın TARİŞ bir an önce sirkülasyona başlasın diyecekler.

 

Ben burada iyi niyet görmüyorum. Gündeme satış yetkisi konuyorsa  ben burada iyi niyet aramam.

 

Çözüm olarak şöyle olmalı, sosyal donatı alanı olmayacaksa imar değişikliği değerlendirilsin. Sadece buradan gelecek para TARİŞ’i rahatlatır. Yok buda yapılmayacaksa  Birlik Başkanıyla da görüştüm, birliğin ekonomik olarak çok iyi olduğunu söyledi.

 

O zaman işletmeyi birlik alsın.  Bir başkasına satılacağına TARİŞ birliği alsın. Amacımız TARİŞ’i kurtarmaksa, TARİŞ’in devamıysa, çiftçinin malını değerlendirmeye devam edecekse iki yol var önümüzde.  TARİŞ’in bu şartlarla kurtulma şansı yok”dedi.

 

S.S. 47 NOLU TARİŞ PAMUK VE YAĞLI TOHUMLAR TARIM SATIŞ KOOPERATİFİNİN, GENEL KURULDA GÖRÜŞÜLECEK GÜNDEM MADDELERİ İSE ŞÖYLE;

 

  1. Açılış ve Divanın oluşturulması.
  2. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması
  3. Genel Kurul tutanaklarının imzalanması için Divana yetki verilmesi.
  4. Kooperatif mülkiyetinde bulunan ve kooperatifimizin içinde bulunduğu mali sıkıntı sebebiyle satışı düşünülen
  1. Aydın ili Koçarlı ilçesi  Yeniköy Mahallesi Karahafızdamı mevkii parsel:1376’da kayıtlı 4.974,81 m2 içinde yer alan benzin, mazot, LPG, servis istasyonu olan tek katlı betonarme bina ve arsası içerisinde bulunan Özçelikler Petrol A.Ş. taşınmazın.
  2. Aydın ili Koçarlı ilçesi Yeni mahalle Hüseyin Söze Caddesi pafta:19 KıaC, ada:165 parsel no:1 10.236, 00 m2 bahçeli, kargir, idari bina, bekçi kulübesi ve alım depoları olan lojman taşınmanızın.
  3. Aydın ili Koçarlı İlçesi Büyükdere köyü köycivarı mevkii pafta:6 parsel:757’de kayıtlı 34,233,20 m2 KAR. 5 DEP. 1 KAN. YAN. HA. FAB.AR. taşınmazın.

O günki koşullar değerlendirilerek kooperatif menfaatleri doğrultusunda 3. Şahıslara satışı, dilediği şekil ve şartlarda söz konusu araziler üzerinde kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı sözleşmesi, hasılat paylaşımı sözleşmesi (Kiralama ve / veya satış) GYO üst hakkı tesisi sözleşmesi, yap-işlet-devret modeli sözleşmesi imzalanması, kira sözleşmesi düzenlenmesi ve kiraya verilmesi, vefa hakkıyla devri, iştira hakkı, ipotek verilmesi, ipotek alınması, ipotek terkin edilmesi ve /veya ipotek tesis edilmesi ve/veya kooperatif yönetim kurulunun uygun gördüğü her türlü gayrimenkul değerlendirme yöntemleriyle değerlendirilmesi, gayrimenkul tasarrufunda bulunulması, imzalanan tüm bu sözleşmelere göre tapu devirlerinin yapılması, tüm bu işlemlerin tapuda şerh ettirilmesi ve/veya şerhin kaldırılması hususlarında ve ayrıca bu konularda profesyonel destek alınması hususlarında yönetim kuruluna destek verilmesi.

  1. Kooperatifimiz mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin satışı ve(ya) değerlendirmesine ilişkin huşuların görüşülerek karara bağlanması.
  2. Yönetim kurulu üyelerine 2020/2021 iş yılında toplantı başına verilecek huzur hakkı ile harcırah miktarı ve ödeme esaslarının belirlenmesi.
  3. Seçim tasnif kurulunun seçilmesi
  4. Seçimler

İlk yapılacak genel kurula kadar görev yapmak üzere

  1. Yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçilmesi
  1. Kapanış