Başkan Köse’den İlker Aşkın hakkında usulsüzlük iddiası

GÜNCEL Haber Girişi : 04 Temmuz 2022 08:25
Başkan Köse’den İlker Aşkın hakkında usulsüzlük iddiası

Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Ali Köse, ortağı olduğu Koçarlı Tur şirketinde usulsüzlük yapıldığını iddia etti.

Tıkla

 

Kredi Kefalet Kooperatifi yanı sıra 51 ortağı bulunan Koçarlı Tur şirketinde Başkanlık yapan İlker Aşkın hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Başkan Ali Köse, “Göreve geldiğim günden bu yana şoför esnaflarımızın haklarını savunmaya devam ediyoruz. Benimde içinde  olduğum 51 ortağı bulunan taşıma şirketinde bazı usulsüzlükler yapıldığını gördük. Buna sessiz kalamazdık” dedi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

 

Yaptığı açıklamada zor şartlarda ekmeğini kazanmaya çalışan şoför esnaflarını yalnız bırakmayacağını da belirten Başkan Köse, “Şirkette görüyoruz ki Kredi Kefalet Kooperatifinde ikinci Başkanlık yapan arkadaşımızı 3 yıl boyunca şirket üzerinden sigorta göstererek emekli yapılmış.

 

Bu arkadaşımızın iş yeri olmasına rağmen nasıl sigorta gösterildi? Şirkette çalışmamasına rağmen 3 yıl boyunca maaş ödendi mi? Madem bu şirketin parası vardı, zor durumda bulunan ortaklarımıza neden dağıtılmadı? Siz bir kişiyi çalışmadığı halde çalışıyor göstererek Devleti kandırıyorsunuz. Bunun hakkında gerekli yerlere suç duyurusunda bulunacağız”dedi.

 

HİÇ KİMSE BULUNDUĞU YERİ BABASININ ÇİFTLİĞİ GİBİ KULLANAMAZ

 

Şirketin kar ve zarar olarak yöneticilerin dahil ortakların hiçbir bilgiye sahip olmadığını da  söyleyen Koçarlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Köse, “ Pandemide en çok sıkıntıyı çeken ve hala çekmekte olan şoför esnafıdır. 51 şirket ortağı öğrenci taşıma işi yapıyor. Mazot fiyatlarının her geçen gün artmasından dolayı para kazanamaz hale geldiler.

 

Madem bu şirkette bu kadar para var neden 51 ortağa dağıtılmıyor? Geçtiğimiz gün yapılan toplantıda SGK hizmet dökümünün ortaklarla paylaşılmasını istedik, fakat hiçbir ortağa gösterilmedi. Şirketin 5 yıllık hizmet dökümünün ortaklarla  paylaşılmasını istiyoruz.

 

Başka kimlerin çalışmadan çalışıyor gibi gösterilip SGK’sı ödendi. Bunları bilmek ortakların en doğal hakkıdır. Hiç kimse bulunduğu yeri babasının çiftliği gibi kullanamaz”dedi.