Bir Çınar Hayatını Kaybetti

GÜNCEL Haber Girişi : 04 Temmuz 2022 08:58
Bir Çınar Hayatını Kaybetti

Koçarlı ilçesinde 82 yıldır terzilik yapan Yaşar Emre, 95 yaşında yaşamını yitirdi. Terzi Emre, 82 yıl önce açtığı iş yerini sağlık sebeplerinden dolayı da 1 yıldır açamadığı öğrenildi.

Tıkla

 

Koçarlı’da 82 yıldır terzilik yapan 95 yaşındaki Yaşar Emre, sağlık sebeplerinden dolayı hayata veda etti. Mesleğini büyük titizlikle ve aşkla sürdüren Emre’nin kullandığı makineler de öksüz kaldı. Yaşı itibariyle Koçarlı’nın çınarı unvanını alan Emre’nin vefatı, sevenlerini yasa boğdu.

 

DÜKKANINI 1 YIL ÖNCE KAPATTI

 

Mesleğe 12 yaşında çırak olarak başlayan Emre, 4 çocuk ve 8 torun sahibiydi. Kariyeri boyunca 10 yıl çıraklık yapan Emre, 1949 yılında kendi terzi dükkanını açmış, istikrarlı şekilde çalışıyordu. Sağlık sebepleri nedeniyle 1 yıl önce dükkanını kapatan Emre, yaşamı boyunca mesleğinden vazgeçmemişti.

 

YILIN AHİSİ SEÇİLMİŞTİ

 

Emre, 2019 yılında il genelinde yılın Ahisi de seçilmiş, ödülünü dönemin Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in elinden almıştı. Ödül töreninde de kendisine söz hakkı verilen Emre, duygu dolu anlar yaşamış ve şöyle demişti:

“Çok sevdiğim terzilik mesleğine devam ediyorum. Bir fiil 71 senelik vergi mükellefiyim. Çok heyecanlıyım, daha fazla konuşamayacağım, çok teşekkür ederim.”

 

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

 

Koçarlı’nın çınarı lakaplı terzi Yaşar Emre için bugün öğlen namazına müteakip Koçarlı merkez Cihanoğlu camisinde cenaze töreni düzenlenecek. Emre’nin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Koçarlı asri mezarlığına toprağa verilecek.