Biz Büyük Bir Aileyiz

GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 2022 13:04
Biz Büyük Bir Aileyiz
Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Alattin Yamaç, esnaf ziyaretlerine devam ederken projelerini de açıklamaya devam ediyor.

28 Ocak’ta  yapılacak olan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için Kongresi için çalışmalarını sürdüren Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Alaaattin Yamaç, esnaflar tarafından merakla beklenen projelerini açıklamaya devam ediyor.

Tıkla

 

Başkan adayı Alattin Yamaç, esnaf ziyaretlerine devam ederken projelerini de açıklamaya devam ediyor.

 

Esnaftan mevkii için değil, hizmetkarlık için destek beklediklerini belirten Yamaç, “Ben değil, Biz Olacağız. Esnaf ağbilerimin, ablalarımın ve kardeşlerime birebir günlük hayatlarına yansıyacak projeleri ekibimle birlikte hayata geçirecek ve Aydın’da parmakla gösterilen örnek bir oda teşkil edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

 “KURUMSAL ODA, WEB SAYFASI”

 

Yapılan projelerle ilçenin çehresinin değiştiğini belirten Yamaç,  ilçenin Esnaf Odasına ait bir web sayfasının olmamasının trajikomik bir durum. Günümüzün internet çağında, bütün işlerin telefonla ya da bilgisayarla yapıldığı bir dönemde, sokakta yürüyen vatandaşın kendine ait bir web sayfası varken, ne yazık ki Odamızın ne bir web sayfası var ne de sağlıklı bir sosyal medya hesabı.

 

Çağın gerisinde kalan Odamıza esnafımızın rahatlıkla kullanabileceği bir web sayfası kuracağız. Esnafımızın meslek bölümlerine ayrılarak tanıtılacağı web sayfamızda Sanal Esnaf Rehberi oluşturulacak. Vatandaşlarımız sitemize girdiğinde Koçarlı’da kaç esnaf var, bir iş yaptıracağında bu rehberden esnaflarımıza rahatlıkla ulaşabilecek” diye konuştu.

 

 “ESNAFA TANITIM REKLAM DESTEĞİ”

 

Yeni açılan iş yerlerinin tanıtımı için Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak destekte bulunacaklarını belirten Yamaç, “Yeni işyeri açan esnaflarımıza ilk üç ay Google, Facebook ve Instagram’da tanıtıcı reklam desteği vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

“SANAYİ SİTEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 

Sanayi sitesinin en önemli sorunlarının başında tuvalet sorununun olduğunun altını çizen Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Alaaattin Yamaç, “Dışarıdan iş yaptırmak için vatandaşlar geliyor. Ama gelen misafirlerimizin gidebileceği bir tuvaletimiz mevcut değil. Bizim için bir utanç bu. Biz oda olarak yaptıracağız. Sanayimize rampa sistemini ilk bir ay içerisinde tamamlayacağız.

 

Sanayi esnafımıza Koçarlı Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından hibe edilerek kurulan ve Esnafımızın uzun yıllar şikâyetçi olduğu ancak çözüm bulunamayan güvenlik sorunu ile ilgili, özellikle gece problem olan sanayi sitemizin kamera sayısı arttırılıp, sistemi geliştirilerek sanayi esnaflarımızın cep telefonlarından izleyebilir hale getireceğiz.” ifadelerinde bulundu.

 

 “KALKINMA AJANSI İÇİN PROJE HAZIRLANMASI”

 

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Koçarlı’daki tüm STK’lar ile barşık bir oda yönetimi olacağını açıklayan Yamaç, “İlçemizin bağlı olduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) ilçemize gelecek yatırımları artırmak adına,  ilçemiz ve esnaflarımız için proje geliştireceğiz. Kuracağımız proje ekibi ile ilçemize hibe kazandıracağız” diye konuştu.

 

 

“ESNAF DESTEK FONU”

 

Görevin kendilerine tevdi edildiği taktirde tüm çalışmalarının esnaflara yönelik olacağını ifade eden Yamaç, “İlçemizde bir çok zamanda görüldüğü gibi doğal afet, yangın, su baskını gibi olaylarla bir çok esnafımız bir daha geri dönülemez bir şekilde zarar gördü. Bu gibi durumlarda mevcut Odamız, zarar gören esnafımızın elinden tutamadı. Esnaflarımız arasında tamamen güvene dayalı, denetime açık şekilde kuracağımız Esnaf Destek Fonu’yla yaşanabilecek kötü bir durumda esnafımızın hep birlikte elinden tutacağız. Aile olmak bunu gerektirir” şeklinde konuştu.

 

“KADIN ESNAFIMIZ İÇİN PROJE VE DESTEK”

 

Kadınlara yönelik her zaman öncelikli olacaklarını belirten Alaattin Yamaç, “İş dünyasında cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak üzere, kadınlarımız için proje geliştirilerek, kadınlarımızın üretime katılmaları desteklenecek. Devletimizin kadınlarımıza verdiği teşvik ve imkânları kullanabilmeleri adına Odamız tarafından danışmanlık hizmeti verilecek. Belli aralıklarla, gruplar halinde esnaflarımıza kendi meslek dallarıyla ilgili eğitici ve mesleki eğitim kursları ile KOSGEB ve yatırım ajansları ile ilgili eğitim seminerleri organize edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

 “KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE”

 

Esnafın en büyük isteklerinin başında kayıt dışı ile mücadele olduğunu belirten Yamaç, “Sizlerin de desteğiyle kayıt dışı çalışan insanlarımıza yol göstererek, kolaylıklar sağlayacak, ekonomimize kazandırmak için çalışmalar yapacağız. Kayıt dışını önlemek için gerek yerel yönetimle, gerekse odamız bünyesinde kuracağımız komisyonla denetimler yapacak kayıt dışı çalışmaları önleyeceğiz” dedi.

 

“EŞİTLİK VE ŞEFFAFLIK”

 

Görev kendilerine tevdi edildiği taktirde şeffaf ve eşit hizmet anlayışı uygulayacaklarını belirten Yamaç, “Odada hiçbir siyasi görüşe ya da belli kesim esnafa ayrıcalık yapılmayacak, büyüğünden küçüğüne, uzağından yakınına herkese aynı samimiyetle hizmet verilecek. Belli kişilere ayrıcalık tanıyan değil, tüm esnafı kapsayan adaletli yönetim hüküm sürecek. Odayı denetleme yetkisi esnafımızda olacak” ifadelerinde bulundu.

 

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

 

Esnaflara yönelik her zaman sosyal faaliyetler düzenleyeceklerini belirten Yamaç, “Bizim kültürümüzde Esnaf, sadece alan veya ticaret yapan değil, köyümüzün, mahallemizin, sokağımızın, çarşımızın birer ağabeyleri, ablalarıdır. Esnaf, manevi değerlerimizin, kültürümüzün, samimiyetin muhafızıdır. Bizler büyük bir Aileyiz. Esnaflarımız arasında, birlik ve beraberliği sağlamak, dayanışmayı, paylaşmayı artırmak için etkinlikler düzenleyeceğiz” ifadelerinde bulundu.