Çalışanlara ustalık belgesi müjdesi

EĞITIM Haber Girişi : 19 Kasım 2018 13:38
Çalışanlara ustalık belgesi müjdesi
Çalışanlara ustalık belgesi müjdesi


Tıkla

Koçarlı ilçesinde, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, mesleğinde sigortalı olarak çalışmış olanların girdikleri sınavda başarılı olmaları halinde kalfalık ve devamında da ustalık belgesi alabileceklerini açıkladı.


Üzerine iş yeri olduğu halde henüz kalfalık veya ustalık belgesine sahip olamayan esnafın, başvurmaları halinde belge sahibi olabilecekleri bildirildi.


Koçarlı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Faruk Doğan, esnaf ve çalışanlara kısa yoldan ustalık belgesi alma hakkı getirildiği söyleyerek, ustalık belgesi olmayan çalışanların bu fırsatı kaçırmamalarını istedi.


1 GÜN SİGORTA VE 22 YAŞINI DOLDURMUŞ OLMASI GEREKİYOR


Koçarlı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Faruk Doğan, Özellikle Mesleki Yeterlilik Kurumu  (MYK) kapsamındaki iş yeri açma/ustalık veya mesleki yeterlilik belgesi olmadan işçi çalıştıran iş yerlerine kişi başı her ay için 500 lira ceza kesilmekte olduğunu ifade ederek, “1 gün dahi mesleğinde sigortalı olarak çalışmış olduğunu belgelendirenlerin kalfalık sınavına girerek başarmaları halinde kalfalık belge alma hakkı verilmiştir. 5 yıl mesleğinde sigortalı olarak çalışmış olduğunu belgelendirenlerin ise kalfalık sınavına girerek başarmaları halinde kalfalık belgesi ve hemen bir sonraki sınav döneminde sınava girerek ustalık belgesi alma şansı verildi. İIçemizde meslek dallarında faaliyet gösteren esnaf ve çalışanlarımızdan belgesi olmayanların belge sahibi olmaları konusunda 30 Kasım 2018 tarihine kadar denklik müracaatı yapmaları gerekmektedir. 3308 sayılı kanun kapsamında 154 meslek dalında belge verilmektedir. Belge olmadan bir işyerinde çalışmaya veya işyeri açmaya izin verilmemektedir. 2 Ekim 2017 tarihinde yapılan denklik yönergesi ile mesleki eğitim alamamış olanların belge sahibi olmalarında kolaylık sağlanmıştır. Bu yönergeye göre 22 yaşını doldurmuş ve çalıştıkları meslek dalında sigortalı olanlar kalfalık ustalık sınavlarına denklik müracaat yapabilirler. 22 yaşını doldurmuş kalfalık ve ustalık belgesine sahip olmak isteyen vatandaşlarımızın bilgi almak için mesleki eğitim merkezine müracaatları önem taşımaktadır” dedi.


BAŞKAN YAMAN ESNAFA ÇAĞRIDA BULUNDU


Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Mesleki Eğitim Müdürlüğünün esnaf ve çalışanlara vermiş olduğu bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ifade ederek, “Mesleki Eğitim Merkezinin esnaf ve çalışanlara kısa yoldan ustalık belgesi alma hakkı getirilmesi büyük bir avantaj. Bu avantajı esnaflarımız ve çalışanlar kaçırmamalı ve Mesleki Eğitim Merkezine gelerek başvuru yapmalılar. Tüm çırak, kalfa ve ustalarımıza buradan çağrıda bulunuyoruz, gelsinler ve kayıtlarını yaptırarak kalfalık ve ustalık belgelerini alsınlar” şeklinde konuştu.














Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.