Camiler ve Din Görevlileri Haftası Koçarlı’da kutlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ekim 2019 10:52
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Koçarlı’da kutlandı
Camiler ve Din Görevlileri olarak kutlanan 1-7 Ekim dolayısıyla Koçarlı İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci ziyaretleri ve tebrikleri kabul etti.

01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası olması sebebiyle Koçarlı İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci ve ilçedeki din görevlileri ile Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik ve ilçedeki diğer kurumlar birbirlerine karşılıklı ziyarette bulundu.

Tıkla


Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etmek üzere İlçe Müftülüğünü ziyarette bulunanlar arasında Kaymakam Çelik’in yan sıra Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Daire Amirleri, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, Koçarlı Halk Eğitim Müdürlüğü personeli, Koçarlı İmam-Hatip Lisesi ve Ortaokulu Müdürleri, öğretmenleri ile öğrencileri, vatandaş ve esnaf da yer aldı.


DİN GÖREVLİLERİ ZİYARET EDİLDİ


Her sene Camiler ve Din Görevlileri haftası öncesi camilerin temizliği, bakımı ve ses- ışık kontrollerini yaptıklarını söyleyen Koçarlı İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Koçarlı’da bulunan tüm camilerde Kuran’ı Kerim hatim edilmesiyle karşılanan hafta boyunca çeşitli etkinliklerle programların sürdürüldüğünü aktardı. Emekli olan ve görevini yapmaya devam eden din görevlileri İlçe Müftülüğü tarafından ziyaret edilerek çeşitli hediyeler verildi. Etkinlikler kapsamında Merkez Cihanoğlu Camii’nde, vefat etmiş din gönüllüleri, camilerin yapımında ve tadilatında emeği geçip katkıda bulunmuş olanlar için Mevlit programı gerçekleştirildi.


Tüm camilerdeki vaaz ve hutbelerde camilerin ve din gönüllülerinin topluma katkıları anlatılmasının yanı sıra İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Koçarlı İmam Hatiplerini ve mahalle camilerini görev yerlerinde ziyarette bulunarak haftalarını kutladı ve mahalle halkıyla bir araya geldi.


Program kapsamında cami görevlileri cemaatleri ile birlikte tüm cami bahçelerine 6 Ekim Pazar günü sabah namazından sonra ağaç dikimi gerçekleştirdi. Din görevlileri camilerde gençler ve çocuklarla buluşmalarının ardından mahallesinde bulunan esnaf, hasta ve şehit ailesi ziyaretleri gerçekleştirdi.


“TOPLUMDA ÖNEMLİ BİR YERİMİZ VAR”


Din görevlileri olarak hatırlanmanın ve anlamlı bir haftalarının olmasının güzel bir duygu olduğuna vurgu yapan İlçe Müftüsü Müjdeci, “Din görevlilerimizin toplumda önemli bir yeri var. Cenazeden düğününe kadar din görevlilerine ihtiyaç duyuluyor. Psikolojik sıkıntısı olanlar bile din görevlilerine geliyor ve derdini anlatıyor. Ben de din görevlisi olarak görev yapıyorum ve bu durumları çok iyi biliyorum. Manevi açıdan bilgilenmek ve rahatlamak isteyenler bazen din görevlerine gelip danışabiliyorlar. Çözemedikleri konularda insanlar bize danışabiliyor, fikir alabiliyorlar. Topluma önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyorum. Din görevlilerimiz için ayrıca bir haftanın olması bizi mutlu ediyor, hatırlanmak güzel bir şey. Kimi hatırlarsak o insana değer verdiğimizi gösterir. Biz de bu haftada hatırlanmaktan dolayı memnun oluyoruz” diyerek kendilerini hatırlayarak haftalarını tebrik eden herkese teşekkürlerini iletti.

















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.