CHP’de Koçarlı Adayı Bugün Açıklanacak

SİYASET Haber Girişi : 14 Kasım 2018 10:58
CHP’de Koçarlı Adayı Bugün Açıklanacak
Cumhuriyet halk Partisi (CHP), YSK’nın seçim takvimini beklemeden belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor.


Tıkla

14 Kasım Çarşamba yani bugün MYK, ardından Parti Meclisi (PM) toplanarak 200’e yakın belediye başkan adayını belirleyecek.  Peki listede Koçarlı’nın CHP’li Belediye Başkan adayı yer alacak mı?


Yerel seçim hazırlıklarını hızlandıran Cumhuriyet Halk Partisi, 100’ün üzerindeki ilçe belediye başkan adaylarının ardından bu kez büyükşehir, il, ilçe belediye başkan adaylarının da aralarında bulunduğu 200’e yakın belediye başkan adayını daha ilan etmeye hazırlanıyor.


Gözler CHP Parti Meclisinden çıkacak olan açıklamaya çevrildi. Koçarlı’da Belediye Başkan Adaylığı için 3 ismin müracaatı bulunuyor. CHP’nin Koçarlı Belediye Başkan aday adaylığı için mevcut Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Yeniköy eski Belediye Başkanı Erdal Arasan ve Aydın Büyükşehir ve Koçarlı Belediyesi CHP’li Meclis üyesi  Gülşah Aydın Verim’in aday adaylığı başvurusu yapmışlardı.


SÜRPRİZ İSİM KONUŞULUYOR


Koçarlı’da Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Adayı için sürpriz bir ismin Parti Meclisi tarafından açıklanacağı da konuşulurken, bu ismin Koçarlı dışında yaşayan bir kişi olduğu fikri ortaya atılıyor.


Bu ismin aday adaylığı başvurusu yapmayan ancak CHP Genel Merkezi tarafından aday olarak gösterilebileceği ifade ediliyor.


CHP’DE ÇİFTE TOPLANTI SONRASI AÇIKLANACAK


CHP’de açıklanacak belediye başkan adayları için 14 Kasım Çarşamba günü sabah saatlerinde önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ardından Parti Meclisi olağanüstü toplanacak. Parti Meclisinde, MYK tarafından isimleri belirlenen belediye başkan adaylarının durumuna son nokta konulacak.


HANGİ KRİTERLERLE BELİRLENDİ


CHP’nin açıklayacağı belediye başkan adayları arasında bu kez il ve Büyükşehir adayları da bulunacak. İlan edilecek isimlerin, çoğunluğunun teşkilatlara gönderilen üç kişilik heyet ve kamuoyu anketleri ışığında belirlenen veya rakipsiz olan adaylardan oluştuğu öğrenildi.




 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.