Çiftçilerin İmdadına Arslan Koştu

GÜNDEM Haber Girişi : 22 Mart 2021 20:20
Çiftçilerin İmdadına Arslan Koştu
Koçarlı Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, Kuraklık nedeniyle Koçarlı'daki arazilerin 'kısıtlı' su kullanmasına çözüm önerilerinde bulundu.
Koçarlı Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, Kuraklık nedeniyle Koçarlı'daki arazilerin 'kısıtlı' su kullanmasına çözüm önerilerinde bulundu.

DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse’ye, Koçarlı çiftçilerinin çözüm ve öneri bilgilerini sunan Başkan Arslan;  “ Koçarlı çiftçilerimizin kısıtlı sulamadan en az etkilenmesi için bazı öneriler, çözümler sunduk. Çiftçilerimizin bize ulaştırdığı talepleri müdürümüze ilettik. Birkaç farklı seçenek sunarak su problemini ne derecede halledebiliriz diye istişarelerde bulunduk.

DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse, sulama birliği üzerinden çalışmaları yapacaklarını ve ilettiğimiz önerilerin gerçekleşebilmesi için gayret edeceklerini, çiftçinin lehine olan herşeyi imkanlar dahilinde DSİ olarak destekleyeceklerini ifade etti” dedi.


TARLALARIN BOŞ KALMAMASI HEDEFLENİYOR


DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse’ye yaptığı ziyaretle açıklamada bulunan Koçarlı Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, “Gerekli çalışmaların yapılması için ilgili müdürlükle irtibata geçtik. Sağolsunlar çözüm bulmak için durumu detaylıca dinlediler. 

Sistem dışı  yerlere hiç su verilemeyeceği belirtildiğini fakat sıkıntıların daha da büyüyeceğini kendilerine ilettik. Çiftçilerimizin önerisi ile sondaj sistemi üzerinde çalışmaları gündeme getirdik. Eğer DSİ tarafından bu öneriler uygun görülürse bir miktar da olsa su verilip tarlanın boş kalmaması hedefleniyor ”dedi.


ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI


Sulama birliği desteği ile uygun yerlerde sondaj çalışmaları yapılacağını söyleyen  Koçarlı Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, “Şu anda sondaj sayısı belli değil. Yer altı suları yeterli midir değil midir incelenecek. Çalışmalar sonrası uygun olması durumunda birlik üzerinden yer tespitleri yapılarak sondaj çalışması yöntemine gidilecek. 

Çiftçilerimiz ile yaptığımız istişareler sonucu kuraklık döneminde en hızlı çözüm bu olarak görülüyor. DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse ile yaptığımız bilgi alışverişinde bu sistem uygun görülürken,  daha sonraki yıllarda  kuraklık yaşanması halinde bu sistem ile ile çiftçilerin sorunları uzun vadeli çözülmüş olacak inşaallah ”dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.