Çok Sevdiği Yere Müzesi Yapılıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 22 Temmuz 2019 11:20
Çok Sevdiği Yere Müzesi Yapılıyor
Koçarlı Çakırbeyli yolu üzerine Adnan Menderes'in müzesi yapılıyor.

Merhum Adnan Menderes'in Yassıada duruşmalarında söylediği, "Ne olaydı biz bu işlere hiç girmeseydik de Çine Çayı'nın kenarında, söğüt ağacının altında oturup çayımızı yudumlasaydık" dediği yere müzesi yapılıyor.Demokrasi şehidi Menderes'in çok sevdiği Çine Çayı'nın kenarına  söğüt ağaçları dikilerek Adnan Menderes'in heykelini de yapılacak. Bölgeye bir rekreasyon alanı da oluşturularak, yaşayan ve hikayesi olan bir müze olacak. Yapılacak müzenin etrafında Aydın'ın doğal ürünlerinin satıldığı kısım da tasar-lanacak" Koçarlı Kayma-kamı Fırat Çelik ve Belediye Başkanı Nedim Kaplan,  Çakırbeyli mahallesinde  yapımı devam eden Adnan Menderes Müzesi'nide incelemelerde bulundu.

Tıkla


Koçarlı'ya yapılan Adnan Menderes Müzesi'nin Aydınlılar ve Koçarlılılar için dinlenme alanı ve Adnan Menderes'in hatırasının yaşatılacağı ve Aydın için önemli yapıların minyatürlerinin ve tarihi yel değirmen-lerinin sergileneceği bir yaşam alanı olacağı kaydedildi.


 “TARİHTEN DERS ALMALIYIZ”


Adnan Menderes'in hatırasının yaşatılması için Menderes'in memleketi olan Çakırbeyli girişinin müze için çok uygun olduğunu belirten Kaplan, “Aydın halkının da buraya gelerek dinleneceği güzel bir doğal yaşam alanı olacak. Aynı zamanda halkımıza Adnan Menderes'in zamanını hatırlatacak, o günleri yaşatacak yapılar ve eşyalarla ile geçmişi hatırlatacaktır. Halkımız geçmiş hikayesinin izlerini bir nebze olsun hatırlayacaktır. Burası Koçarlı için önemli ve anlamlı bir alandır. Burayı da inşallah Koçarlı Belediyesi'ne tahsis edeceklerdir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.


“CUMHURBAŞKANI AÇILIŞA DAVET EDECEĞİZ”


Müze açılışı için Cumhurbaşkanını davet etmeyi planladıklarını aktaran Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Adnan Menderes Müzesi'nin açılışına Sayın Cumhurbaşkanımızı da davet etmeyi düşünüyoruz. Kendileri, Merhum Demokrasi Şehidimiz Adnan Menderes'in hatırasını çok önemsiyor. Adnan Menderes'in şehitliğine yakışır bir yapının burada 90 dekarlık bir alan üzerine yapılması çok anlamlı. Bunun Koçarlı'da olması daha da anlamlı ve önemli. Koçarlı Kent Ormanı ve diğer yapılarıyla bir marka ilçe olacaktır. Son 100 yılın en modern binalarını en son teknolojilerini, akıllı sistemli otopark ve enerjisini dahi kendi üreteceği bir yapıyı buraya getireceğiz” dedi.


MÜZE KOÇARLI'YA İVME KAZANDIRACAK


Koçarlı'ya Adnan Menderes'in anısına yakışır bir müze yapılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Kaymakam Çelik, “Koçarlı'nın Adnan Menderes gibi önemli bir siyasi değeri olup, burada adına yakışır bir müzenin olmamasından dolayı bir eksiklik olduğu düşünülüp, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine burada bir müze yapımına başlandı. Aynı zamanda Adnan Menderes'in hatırasını yaşatmakla birlikte buraya bir ivme kazandıracak, burayı hareketlendirecek bir proje. Projeyi Aydın Valiliği, YİKOB yapıyor. Müzede Adnan Menderes'in idam kararının verildiği temsili bir duruşma salonunun da yapılması  planlanıyor. Şimdiden Ülkemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


























 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.