DARBENİN 62’NCİ YILINDA 62 GAZETECİ DEMOKRASİ MÜZESİNDE BULUŞTU

GÜNDEM Haber Girişi : 24 Mayıs 2022 22:10
DARBENİN 62’NCİ YILINDA 62 GAZETECİ DEMOKRASİ MÜZESİNDE BULUŞTU

 

Tıkla

27 Mayıs Darbesi’nin 62’inci yılı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü tarafından Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte Aydın, Muğla ve Denizli’de görev yapan 62 gazeteci bir araya geldi.
 

Açılış konuşmalarının ardından eski Bakan Prof. Dr. Yüksel Yalova’nın ‘Yassıada’daki Yargılamalar’ konulu sunumu ile başlayan etkinlik, gazetecilerin müze gezisiyle sone erdi.

 

 

“27 Mayıs Darbesi’nin 62’inci Yılında 62 Gazeteci” başlığıyla düzenlenen etkinliğe eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Yüksel Yalova, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Müdürü Özay Özhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun ve sağlığında Adnan Menderes’in Özel Kalem Müdürü olan Mustafa Şevket Tarı, çiftlik kahyası Münevver Çıkrık, köylüsü Orhan Demir ve koruma polisi Asım Civan katıldı. 

 

 

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi açılış etkinliğinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun yaptığı konuşmada amaçlarının merhum Başbakan Adnan Menderes ile ilgili olguların, hakikatlerin bilinirliğini arttırmak olduğunu ifade etti.
 

 

Adnan Menderes Müzesi’nin demokrasi vurgusu yapan, demokrasiye müdahalenin ne kadar acı sonuçlar doğurduğunu bilgi ve belgelerle ortaya koyan bir müze olduğunun altını çizen İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Sağun, “Müzeyi ve merhum Başvekil Adnan Menderes’in sağlığında onunla iletişim kuran çok değerli büyüklerimizin aramızda olması büyük anlam taşıyor.

 

Başkanlığımızın Pozitif İletişim Kampanyasına katkı sunacak ve medya mensuplarına haber kaynağı sağlayacak bu etkinlik Adnan Menderes Müzesinin tanıtılmasına ve merhum Başvekil Adnan Menderes ile ilgili farkındalık oluşturulmasına vesile olacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

“MÜZE, KOÇARLI’NIN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”
 


Etkinlikte Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan Adnan da Menderes Müzesi’nin ilçenin tanıtımına çok büyük bir katkı sağladığını belirtirken, sinema yönetmeni Yüksel Aksu ise Adnan Menderes’in hayatı ile ilgili bir film çekiminin gündemde olduğunu söyledi.

 

 

Müze ile ilgili bilgileri paylaşan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Müdürü Özay Özhan resmi açılışı yapılan müzeyi faaliyete geçtiği ilk günden itibaren toplam 45 bin 809 kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Özay Özhan, “Bu mirası gelecek nesillere aktarmak için çalışacağız.

 

 

90 dönüm araziye yapılan müze alanında 2 adet tescilli yel değirmeni, 8 adet yöresel ürün satış yeri, Roma dönemine ait köprü restorasyonu, uygulamalı restoran ve 800 metre kare büyüklüğünde üç katlı müze binası yer almaktadır” dedi.

 

 

ESKİ BAKAN YALOVA’DAN YASSIADA MAHKEMELERİ SUNUMU



Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen “27 Mayıs Darbesi’nin 62’inci Yılında 62 Gazeteci” buluşmasında Eski Bakan Prof. Dr. Yüksel Yalova ‘Yassıada’daki Yargılamalar’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yüksel Yalova yaptığı sunumda 1960 darbesinin başlangıcının 1946 ve 1950’deki seçimlere kadar gittiğini belirterek, 1950’deki seçimlerde bu seçimi iptal edelim diyenlerin ve rahatsız olanların darbeye giden süreci buradan başlattıklarını ifade etti.

 

 

Yalova, Yassıada mahkemelerinin uydurulmuş, icat edilmiş mahkemeler olduğunu ifade ederek, adalet duygusundan yoksun olunduğunu dile getirdi. 
 

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından besteci Fahir Atakoğlu’na yaptırılan ’15 Temmuz Destanı’ adlı albümünün İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Sezgin Sağun tarafından Yüksel Yalova’ya takdim edilmesi ve gazetecilerin Müze Uzmanı Bircan Kayacan eşliğinde müzeyi gezmesiyle etkinlik sona erdi.