Doğal Taşlar

Dünyamız enerjisel bir yapıdır her nesnesnin enerjisi vardır. Bu enerji alanında nesnelerin insan bedenine olumlu ve olumsuz yansımaları mümkündür eğer olumlu enerjilerin bedenimize yansıyan frekans ve uyumluluğunu ayrıştırabilir ve hangi nesnelerin enerjimize olumluluk kattığını öğrenir uygularsak daha dinç daha sağlıklı bir yaşam elde etmiş oluruz.

 

Doğada bize sunulan nimetlerin içerisinde Doğal taşların titreşim ve frekanslara sahip olduğu bilinmektedir.Bu nedenle vücudumuzda bazı etkilere yol açtığı bir gerçektir.Doğal taşların uyumu burçlara göre kan guruplarına göre doğduğumuz aya göre belirlenebilinir. Öncelikli olarak burçlara göre hangi taşların enerjimize uyum sağladığını ve şifamıza vesile olduklarına bakalım

 

BURÇLARA GÖRE DOĞAL TAŞLAR 

 

Burçlara göre doğal taşlar veya burç taşları doğdunuz tarihe göre belirlenir. Her burcun kendisiyle ilişkili bir veya daha fazla değerli taşı vardır. Astrolojiden türetilen Astral taşlar olarak da bilinirler ve eski zamanlardan beri çeşitli inançların önemli bir parçası olmuştur.

 

Temel varsayım, bir kişinin Astrolojik burcunun, onun gizli gücünü uyandırmasını sağlayan yeryüzündeki bir değerli taşla bağlantılı olduğudur. Taşların ayrıca bir kişinin zihnine ve vücuduna fayda sağlamak için koruyucu ve iyileştirici özelliklere sahip olduğuna inanılır.


Koç burcu ateş gurubu AKİK, YAKUT, AMETİST,
Boğa burcu Toprak gurubu ZÜMRÜT, YEŞİL AKİK, TURKUAZ
İkizler hava gurubu YEŞİM, AKİK, KAPLAN GÖZÜ
Yengeç burcu Su gurubu AYTAŞI, GÜL KUVARS , BEYAZ Ve PEMBE İNCİ, AKİK Aslan burcu Ateş gurubu KEHRİBAR, AMBER, SİTRİN, KAPLAN GÖZÜ 
Başak burcu Toprak gurubu AKİK, SAFİR, AMETİST 
Terazi Burcu MAVİ SAFİR, KRİSTAL KUVARS,KAN TAŞI,YEŞİM TAŞI 
Akrep burcu DUMANLI KUVARS, MALAKİT, YAKUT, TOPAZ
Yay Burcu TURKUAZ, TURMALİN, SAFİR, KALSEDON
Oğlak Burcu Toprak gurubu FLORİT, SİYAH TURMALİN, KAPLAN GÖZÜ, MERCAN
Kova burcu ANGELİT, HEMATİT, KEHRİBAR,KALSEDON
Balık burcu Su gurubu KALSİT, FLORİT, MAVİ AKİK, OPAL

 

AYLARA GÖRE DOĞAL TAŞLAR

 

Ocak Burç Taşı: Lal Taşı
Şubat Burç Taşı: Ametist
Mart Doğum Taşları: Akuamarin, Kan Taşı (Blood stone)
Nisan Doğum Taşları: Elmas, Kristal Kuvars
Mayıs Doğum Taşları: Zümrüt, Krisopraz
Haziran Doğum Taşları: İnci, Aytaşı, Alexandrite
Temmuz Doğum Taşları: Yakut, Karnelyan
Ağustos Doğum Taşları: Peridot, Oniks
Eylül Doğum Taşları: Mavi Safir, Lapis Lazuli
Ekim Doğum Taşları: Opal, Pembe Turmalin
Kasım Doğum Taşları: Sarı Topaz, Sitrin
Aralık Doğum Taşları: Turkuaz, Mavi Topaz

 

KAN GURUBU DOĞAL TAŞLARI

 

0 Kan Grubu: Kaplangözü taşı bu kan grubundan olan kişiler için uygundur. Cesaret ve yaratıcılık taşı olarak nitelendirilen bu doğal taş 0 kan grubunda olanlar için oldukça niteliklidir.
A Kan Grubu: Pembe turmalin taşı, yaymış olduğu sıcak enerji, merhamet ve iyi niyet duyguları sayesinde bu kan grubu için oldukça uygundur. Bu taşın sinirleri yatıştırıcı etkisi de bulunmaktadır.B Kan Grubu: Sitrin taşı 
B kan grubu için uygundur. Yaydığı enerji sayesinde moral verir ve gayret duygusu aşılar.
AB Kan Grubu: Güneş taşı bu kan grubu için oldukça uygundur. Bir diğer doğal taş ise lal taşıdır. Bu iki taşı da AB kan grubuna sahip kişiler rahatlıkla kullanabilirler.