Düşünceler Ve Gelecek

Her birey tüm yaşamından yüzde yüz mesuldür.

Zihnimizde yarattığımız her düşünce geleceğimizi değiştirir alınan her karar her hedef ve plan ile kararlılık hayatımıza yansıyacaktır.

 

Ancak kurgulanan plan ve kararlar askıda beklerken anlık yaşanan hayatımıza duvarlar ve kalıplar inşaa edecektir bu durumda da anın mutluluğunu yaşayamayacağız çünkü odak noktası ileriye dönük planlarla doludur. Güç merkezi, daima yaşadığımız anın içindedir. Hayatınızı gelecek planlarıyla karmaşa içerisine hapsetmeyin ANI YAŞAYIN..

 

Geleceğe dair planlarda her yaşanan aksaklık kişinin kendinden nefret ve suçluluk hissetmesine sebep olacaktır.

 

Herkes için en büyük mutsuzluk, “yeterince iyi değilim” diye düşünmektir.

 

Bu, sadece bir düşüncedir ve düşünce değiştirilebilir. Dargınlık, güceniklik, olumsuz eleştiri ve suçluluk en zarar verici düşünce kalıplarıdır.

 

Kırılma, gücenme, darılma duygularımızın üstesinden gelebilmek, kanseri bile yok edici bir düşünce gücüdür. Kendimizi gerçekten sevdiğimiz zaman, hayatımız her yönüyle düzene girer.

 

Geçmişimizden kurtulmalı ve herkesi bağışlamalıyız. Kendimizi sevmeyi öğrenmeye istekli olmalıyız.

 

Olumlu değişimlerin anahtarı, şimdi ve burada kendimizi onaylamak ve kabul etmektir.

 

Bedenimizde “hastalık” denen şeyin yaratıcısı biziz.

*

Planladığımız düşünceler İçinde bulunduğumuz olayları yaratıyor, ama bu bizim düşüncemiz bizim doğrularımız oysa herkesin bir düşüncesi ve doğrusu vardır hayata yön veren sadece bizim fikirlerimiz değildir. Bu sebeple başarısız olduğumuz bir konuda duyduğumuz sıkıntı, üzüntü ve düşkırıklığı için bir baş­kasını suçlayamayız böyle yapmakla gücümüzü de başkasına kaptırmış oluruz.

 

Hiçbir kişi, hiçbir şey, hiçbir koşul bizim üzerimizde bir güce sahip değildir.çünkü aklımızla düşünce oluşturan yalnızca “biz”iz. Deneyimlerimizi, gerçekliğimizi ve bunda yer alan tüm kişileri yaratan biziz.

 

Evrensel Güç, bizi kendi değerlerimize göre kabul eder. Ve inançlarımız ayna gibi yaşamımızı yansıtır. Eğer “Hayat yalnızlıktır ve kimsenin beni seveceğine inanmıyorum”u seçi­yorsan hayatında da bunu bulacaksın..