Eski jiplere yeniden hayat veriyor

GÜNDEM Haber Girişi : 23 Kasım 2019 12:34
Eski jiplere yeniden hayat veriyor
Koçarlı’da eski model jipler sanayide bulunan oto tamir servisinde yeniden hayat buluyor ve trafiğe çıkacak duruma getiriliyor.

Koçarlı sanayide oğlu Ahmet Akman ile birlikte oto tamir servisi işleten Adnan Akman eski model jipleri revize ve modifiye ederek piyasaya sunuyor.  

Tıkla

 

Eski tipteki jipleri yeniden düzelterek meraklılarına sattıklarını söyleyen Ahmet Akman,  yaklaşık 15 yıldır eskimiş ve hurdaya çıkan jipleri tamir ederek yeniden trafiğe döndürdüklerini paylaştı.


JİPLER 30-40 BİN TL’YE ALICI BULUYOR


Araçları müşterilerin talepleri doğrultusunda yeniden hayata geçirdiklerini belirten Akman, “1945-1952 yılları arasındaki modellerde askeri tipteki jipleri ve Türkiye’nin her yerinden eski cipleri alıyoruz ve piyasaya sürüyoruz. Eski cipleri 15 bin TL gibi fiyatlarla alıyoruz ve isteğe göre 10 bin TL de masraf yapıyoruz, 50 bin TL de yapıyoruz. Yaptığımız araçlar 30-40 bin TL gibi fiyatlarla alıcı buluyor. İnsanlar kendi eskimiş cipini getirerek de belli bir fiyatta anlaşıp istekleri doğrultusunda araçlarını yeniliyoruz. Müşterilerimizin belli isteklerine göre yeniletmek isteyenler de oluyor. Biz de onların isteğine göre mekaniğinden kaportasına aracı yeniden hayata döndürüyoruz. Hemen hemen 3 aylık bir süre içinde kişinin isteğine göre araçları tamamlıyoruz” dedi.


ESKİ JİPLERİ İSTEĞE GÖRE GELİŞTİRİYORLAR


Müşterilerinin isteğine göre jiplere eklemeler de yaparak geliştirdiğini aktaran Akman, “Tam olarak hurda halinde aldığımız jipleri restore ediyoruz. Motor ve şanzıman aksamını elden geçirip yürür hale getiriyoruz. Herkes aynı rengi beğenmiyor. Farklı renklerden araçlar yapıyoruz, müşteri zevkine göre tercih ediyor. Ama tabi daha değişik isteyenler de oluyor. Örneğin eski ciplerin direksiyonları sert oluyor. Kullanamayan ve şimdiye kadar hidrolik direksiyon kullanmaya alışmış olan müşteriler istediği için direksiyon aksamını baştan onun için değiştiriyoruz sadece biz ne kadar değişiklik yaparsak, farklı şeyler eklersek fiyatta değişiklik oluyor. Araca istediğimizi ekliyoruz ve araç trafikte hiçbir soruna neden olmuyor, gayet rahat kullanılıyor” diye konuştu.


“ÇIRAK BULMAKTA ZORLANIYORUZ”


Yaptıkları işin çok ilgi gördüğünü ancak devam ettirilmesi için çalıştıracak çırak bulmakta zorlandıklarından şikayetçi olan Akman, “Restore ettiğimiz araçları 30-40 bin lira arasında satıyoruz. Yeni şeyler ekliyoruz, geliştiriyoruz. Ama en büyük sıkıntımız çırak bulamamamız. Çırak olmadığından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Aileler çocuklarını meslek sahibi olmaları için sanayiye göndermiyor, okula gönderiyorlar. Gençlerin sanayiye gelerek bu işi de öğrenmeleri gerekiyor. Artık çırak bulmakta zorlanıyoruz. Her geçen gün tamirci sayısı azalıyor. Çünkü gidenlerin yerini dolduran kişiler bulunamıyor. Mesleğimizi sürdürecek yeni nesillerin yetişememesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Çünkü bu şekilde yeniden hayat bulan jipleri tercih eden çok fazla kişi var ama bu mesleği yapan, bizim gibi, eski jiplere hayat veren kişilerin de artması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


DİKKAT ÇEKTİĞİ İÇİN DE TERCİH EDİLİYOR


Jipleri dikkat çektiği için varlıklı kimselerin de tercih ettiğini ve ilgi gösterdiğini paylaşan Akman, “Klasik araçlara çok fazla merak var. İzmir, İstanbul, Bodrum taraflarına veriyoruz. Araçlar trafiğe çok rahat çıkarak hiçbir sorun çıkarmadığı gibi vize ve muayenelerden de kolay geçiyor. Her türlü arazide bu cipler çok rahat kullanılabildiği için tercih ediliyor. Durumu iyi olan, varlıklı kesim de bu cipleri çok fazla tercih ediyor. 300 bin TL değerinde lüks bir araçla sokaktan geçildiğinde kimse dönüp bakmıyor ama bu ciplerle geçildiğinde herkes dönüp bakıyor, dikkat çekiyor. Bu şekilde çok fazla müşterimiz var” şeklinde konuştu.


































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.