Eski Muhtar ve Azalara Borç Şoku

GÜNCEL Haber Girişi : 15 Eylül 2021 11:40
Eski Muhtar ve Azalara Borç Şoku

Eski dönemde görev yapan Muhtar ve azalara Çmk’den dolayı gelen borç ile şok yaşadılar.

Tıkla


 Aydın’a bağlı 17 ilçe ve köylerde 1999 ile 2014 arası görev yapan muhtar ve azalara, Çmk tarafından ödenmesi gereken köy bekçilerinin SSK borcu ödenmediğinden dolayı uyarı yazısı geldi. 


Gelen ödeme/uyarı yazısı ile şaşkınlıklarını gizleyemeyen muhtar ve azalar soluğu Kaymakamlılar ve Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlıklarında aldılar. 


Bu borçların Büyükşehir olmadan önce köylerde bulunan çmk sorumluluğundaki kır bekçilerinin Sigorta pirim borcu olduğunu söyleyen Osmanbükü mahallesinden Turgut Çelebi, “Ben 2000-2001 yılları arasında azalık yaptım. Gelen ödeme yazısı ile şok yaşadım. Araştırdığımda Aydına bağlı bütün mahallelerde bu sorunun olduğunu gördüm.  


Bu borçlar, 1999 ile 20014 yılını kapsıyor. Bu borçlar 20 yıl öncesini kapsıyor. 20 yıl sonra gelip benden para istiyorlar. Benim borcum vardı bu güne kadar niye arayıp sormadınız. Zaman aşımı süresi bile 5 yıl” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

KOÇARLI İLÇESİNDE 10 MAHALLEYE GELDİ


Aydın’a bağlı 17 ilçe ve köylerde görev yapan muhtar ve azalarla birlikte Koçarlı ilçesinde Haydarlı, Kasaplar, Yağhanlı, Bıyıklı, Yeniköy, Tekeli, Dedeköy, Büyükdere, Halilbeyli Koçarlı olmak üzere 10 mahallede 1999-2014 yıllarında görev yapan muhtar ve azalarda ödeme yazısı şoku yaşadı. Gelen yazı ile neye uğradıklarını şaşıran eski köy muhtarları ve azalar bu durumun biran önce çözülmesini istediler. 

 

YAPILANDIRMA FIRSATINDAN YARARLANABİLECEKLER 


Öte yandan edinilen bilgiye göre söz konusu borçlar istenilirse yapılandırmadan faydalanılarak faizleri silinecek ve taksitler halinde ödenilebilecek. Büyük bir kısmı silinebilecek borçların başvurusu SGK müdürlüklerine yapılacak.