Esnaf ve sanatkarların kredi borçları ertelendi

GÜNDEM Haber Girişi : 05 Şubat 2021 10:55
Esnaf ve sanatkarların kredi borçları ertelendi
Halkbank'tan kullanılan ve 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arasındaki 6 aylık dönemde ödenmesi gereken kredi taksitlerine erteleme geldi.

Halkbank'tan kullanılan ve 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arasındaki 6 aylık dönemde ödenmesi gereken kredi taksitlerine erteleme geldi. Esnaf ve sanatkarlar erteleme süresince çalışan sayısını azaltamayacak.

Tıkla


Kovid-19 sebebiyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kefaletiyle veya doğrudan Türkiye Halk Bankası’ndan kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçları ertelenecek.


Konuyla ilgili açıklama yapan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın; “Kovid-19 salgını nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın kredi taksitlerinin ertelenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi 04.02.2021 tarihinde yayımlanmıştır. 


Kooperatifimiz tarafından kullandırılan 01.01.2021-30.06.2021 tarihleri arası dönemde ödenmesi gereken taksitler ertelenecektir. Erteleme işlemleri; Krediye tanımlı faiz oranı üzerinden faiz tahakkuk ettirilerek geriye kalan taksitlerin üzerine eşit olarak eklenmesi suretiyle gerçekleştirilecektir”dedi.


ERTELEME DÖNEMİ BOYUNCA ÇALIŞAN ÇIKARILAMAYACAK


Karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkarlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacağını vurgulayan Başkan İlker Aşkın, “Erteleme işlemi herhangi bir talebe gerek kalmaksızın, taksit vadesinde ödenmemesi halinde Bankaca gerçekleştirilecektir. 


Otomatik ödeme talimatı olanların taksitleri vadesinde bankaca tahsil edilecek olup, erteleme isteyen ancak otomatik ödeme talimatı bulunanların bu talimatlarını iptal ettirmeleri gerekmektedir.  Bu karar kapsamında kredi taksitleri ertelenenlerden, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısının azaltılmayacağına dair taahhütname alınacaktır. 


Bankaca hazırlanan taahhütnameler yoğunluğa sebebiyet vermemek için 30.06.2021 tarihine kadar kooperatifimize gelip imzalanabilir.  Tüm ortaklarımıza hayırlı olmasını dileriz”dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.