"Esnafa yük değil, destek olan bir belediye olacağız"

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Nisan 2019 12:06
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyareti kapsamında, hayata geçireceği yeni dönem hizmet projeleri konusunda ilgili bakanlıklarla görüştü.

Yeni dönemde hayata geçirmek istediği projelerle ilgili, bakanlıkların ve hükümetin desteğinin çok önemli olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Kaplan, ziyaretlerinde olumlu geri dönüşler aldığını ve görüşmelerin Koçarlı’ya hizmet gelmesini hızlandıracağını aktardı.

Tıkla


Koçarlı Haber Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cemal Yıldırım ve Koçarlı Haber Muhabiri Necmiye Kaptan’ı makamında ağırlayan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, projelerini ve ileriki 5 yıllık dönemde Koçarlı için neler yapacaklarını anlattı.


Seçim çalışmaları dönemin mahalle mahalle, sokak sokak gezerek Koçarlılılara anlattığı ve söz verdiği bütün projelerini yeni dönemde tamamlayacak şekilde planladıklarını söyleyen Kaplan, “5 yılda tamamlamak istediğimiz projeler eşgüdümlü olarak ilerleyecek. Yani projelerimizin birisinin o anda  yapılmamış olması diğerini engelleyecek projeler değil. Biz bunları planlarken her durumu düşündük. Projelendirmesi en hızlı biten finansal meselesi çözülmüş ve yasal zemine oturmuş projeler hemen, vakit kaybetmeden hayata geçirilecek. Böylelikle biz aynı anda tüm projelerin startını veriyoruz. Bunların içinde 1 senede biten proje de olur, 2 senede biten de. Hepsi 5 yıl içerisinde tamamlanacak projeler. Hangisinin finansal meselesi çözülürse o projeye başlanacak. Bir noktada takılırsak hemen çözüme kavuşturacağız ve diğerine geçeceğiz. Birbirinden bağımsız olarak açıkladığımız 32 projemizi de tamamlayacağız” dedi.


“GÖRÜŞMELERDE OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”


Ankara ziyaretinde yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi veren Kaplan, “İlçeyi TOKİ ile de buluşturmalıyız. Koçarlı halkından çoğu kişinin İncirliova ve Aydın’dan ev almak istediğini görüyoruz. Koçarlılı vatandaşın işleri buradaysa burada yaşamayı tercih etsinler, başka yerdeyse de buradan gelip gitsinler isteriz. Özel sektörün konut imalatına da destek vermemiz gerekiyor. Toplu konut alanlarında TOKİ’yle bir çalışma yapmak istiyoruz. Ankara ziyaretimizde bu konuyu gerekli bakanlıkla da görüştük ve sürekli irtibat halindeyiz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile görüşmelerimiz oluyor. Sayın Soylu tarafından gerekli talimatın çoktan verildiği belediye binası ve konuk evi, jandarma binası ve emniyet binası konusunda görüşmeler yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı’na kadar projelerimizle ilgili olan tüm bakanlıklarla da ileriki dönemlerde görüşmeler sağlayacağız. Görüşmelerimizde olumlu geri dönüşler alıyoruz ve daha sonra ki görüşmelerimizin de olumlu olacağına eminin. Verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. Ankara ziyaretlerimiz her zaman olacak, yeni dönemdeki projelerimiz doğrultusunda ilgili bakanlıklarla temas halinde olacağız. Daha sonraki süreçlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza da taleplerimizi ileteceğiz.  Bakanlıkların desteği yoksa ilçe için de pek bir şey yapılamaz” ifadelerini kullandı.


“TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ TANITACAĞIZ”


Tarihi Cihanoğlu Kulesi restorasyonu ve çevresinin bakımı hakkında konuşan Kaplan, “Göreve yeni başladığım için neler yapabileceğimizi incelemek ve gözlemlemek için sahaya indik. Tarihi eserimiz Cihanoğlu Kulesi’nin çevresini inceledik. Şu an etrafı çok kötü, bakım yapılması şart. Etrafında yöresel ürünlerin yapılıp satıldığı yerler olmasını düşünüyoruz, yerli halkın kendi ürettiği yerel ürünleri oraya getirerek satmasını planlıyoruz. Orada köylü pazarı olacak ve her gün açık kalacak bir pazar olmalı. Yerli halkımız olan satıcılardan da herhangi bir ücret almayacağız. Sosyal alanların ve kafelerin de olacağı bir toplanma merkezi olmasını düşündük. Tarihi zenginliğimiz olan Cihanoğlu Kulesi’nin çevresinde Koçarlımızda üretilen ürünlerin de satışının olmasıyla hem Koçarlı’nın tarihini, hem de Koçarlı’nın zirai değerlerini tanıtmış olacağız. Koçarlı’nın tarihi ve kültürel değerleri tanıtılmış olacak ve turist sayısı da artmış olacak. Kulenin de bahçesi ve çevresine bakım yapılacak. Amacımız kulenin restorasyonunu yapıp turizme kazandırmak” diye konuştu.


“KENDİ ÇÖPÜMÜZ KENDİMİZ İŞLEYELİM”


Pazaryeri’nin yenilenmesi ve yerinin değişmesi ile ilgili projesini anlatan Kaplan, “Derelerin ıslahı ve DSİ’ye ilave edilmesi planımız var. Pazaryeri olan alanın yeniden düzenlemesini yapacağız. Etrafına modern dükkanlar, kafeler kazandıracağız. Koçarlılı vatandaşların ürettiği yöresel ürünlerin ve hediyelik eşyaların da satıldığı yerler açacağız. Kapalı pazaryeri projemizi de Tariş’in pamuk ve zeytinyağı alanına ve Çulhalar Caddesine taşıyacağız. Kapalı otopark dahil, etrafında işyerlerinin olduğu Tariş’in şimdiki dokusunu da hatırlatacak şekilde bırakıp, yeni bir pazaryeri oluşturacağız. İnsanları yazın sıcaktan, kışın soğuktan ve yağmurdan etkilenmediği güzel bir pazaryeri projesi olacak” dedi.


Başkan kaplan ayrıca, “Mayıs ayı itibariyle Kent Ormanı ile ilgili fikirlerimizi de hayata geçirmek istiyoruz. İnsanların güzel vakit geçirebileceği bir kamp alanı, güzel bir mesire alanı, kahvaltı salonu yapmayı düşünüyoruz. Düğün salonu konusunda da çalışmalarımız olacak. Koçarlı girişleri çok kötü durumda, o meseleyi de bir an önce çözeceğiz. Çöp yığınlarına bir çözüm bulacağız, kendi çöpümüzü kendimiz işleyelim. Yatırımcılarla görüşerek şartlar doğrultusunda bir çöp arıtma tesisi planı yapabiliriz” diyerek Koçarlı girişine de çözüm getireceğini de sözlerine ekledi.


BELEDİYENİN YAKLAŞIK BORCU 15 MİLYON TL


Belediyeyi devraldığında önceki belediye yönetiminden kalan borç durumuna da değinen Kaplan, “Borç stoku 13 milyon TL civarı görünüyordu. Akaryakıt giderleriyle ilgili resmi olmayan verilere baktığımızda 460 bin TL civarı borç görünüyor. Esnafa çok fazla borç var. 15 milyon TL civarında bir toplam borç olduğunu düşünüyoruz. Çok ciddi bir alacak yok, tespiti yapılamayan, uzun yıllara dayanan, almak pek mümkün olmayan bir alacak var. Son 2 aya baktığımızda 2 milyon 700 bin TL gibi bir fatura görünüyor, onu inceleyeceğiz. Bu son 2 ay için afaki bir rakam. Deve güreşi döneminden de borcun olduğu görünüyor. Bunları bir şekilde aşacağız, bir yapılandırma yapacağız. Milletimiz hizmet bekliyor, borcun arkasına sığınamayız. Hem borcu ödeyeceğiz, hem hizmetlerimizi yapacağız” şeklinde konuştu.


“ESNAFA YÜK DEĞİL, DESTEK OLAN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”


Koçarlı’daki iş sahası sorununa da çözüm bulacaklarını dile getiren Kaplan, “Koçarlı’daki iş sahası meselesini de çözmemiz gerekiyor. İlçeye Meslek Yüksekokulu ve öğrenci yurdunu da kazandırmak istiyoruz. Yeni hastane yapımı da projelerimizin içinde. Buralarda çalışacak gençlerimize de istihdam sağlamış olacağız. Buraların yapılması esnafa da bir müşteri artışı olarak dönecek. Aynı şekilde belediyede istihdam edilecek gençlerimizi de sorumluluklarının farkında kişiler olacak. Belediye çalışanı bizim için önemlidir. İşini herkes severek yapmalı, bu bağlamda eğitim ve motivasyonu önemsiyoruz. Esnafa da borcunu zamanında ödeyen bir belediye olacağız. Esnafa yük değil, destek olan bir belediye olacağız. Bütün bunlar belediyenin itibarını belirleyen şeyler. Bir grubun ve zümrenin belediye başkanı değil tüm Koçarlı’nın belediye başkanıyız.


Koçarlı bir marka olmalı. Yapacağımız tüm hizmetlerle Aydın’da bir marka olmayı hedefliyoruz. İnsanlar buraya gelip kalmak istemeliler. Turizm ve yaşam alanı konusunda Koçarlı önemli bir toplanma merkezi haline gelecek. Böylelikle insanların gelir seviyesini arttıracak potansiyel Koçarlı’da var” diyerek sözlerini tamamladı.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.