Festival Esnafın Yüzünü Güldürdü

KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 24 Mayıs 2017 12:13
Festival Esnafın Yüzünü Güldürdü
Geçtiğimiz hafta 12.'si düzenlenen Koçarlı Geleneksel Çam fıstığı festivali Koçarlı esnafının yüzünü güldürdü.

ÖZEL HABER

19 -21 Mayıs tarihleri arasında üç gün süren Koçarlı Geleneksel Çamfıstığı Festivali binlerce konuğu ağırlarken festivale katılan üreticiler, halk ve özellikle ilçe esnafı festivalin çok başarılı biçimde gerçekleştiğini belirterek, Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Belediye yönetimi ve çalışanlarına yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.

Tıkla


BELEDİYE BAŞKANINA  Ve ESNAF ODASI BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİLER


İlçe esnafı festival sonrası Belediye Başkanına teşekkür ederek, "Koçarlı Haber aracılığıyla Başkan Mutlu Öztürk'e ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman'a teşekkür ediyoruz. Kendilerini makamında da ziyaret edip esnaflar olarak bir kez daha teşekkür edeceğiz" dediler.


Kahvehane işletmecisi Sümer Coşkun, festivalden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Festival çok güzel geçti. Yıllardan beri verdikleri uğraş sonucu sevgili Belediye Başkanımız Mutlu Öztürk'e teşekkür ediyorum. Allah onlardan bin kere razı olsun. Festival panayırını bizim mahallemize getirerek, esnafı canlandırma yönünden harika bir ortam yaratıldı. Bütün esnafımız güzel bir iş yaptı ve güzel bir kazanç sağladı. Ben kendi mesleğimden dolayı, festival süresince yaptığım işten çok memnunum bu festivalin her yıl aynı şekilde, hatta daha da katlanarak yapılmasını Belediye Başkanımızdan istiyoruz. Festival beklediğimiz gibi oldu hatta daha fazlasını yaşadık. Festival İlçemize hareketlilik getirdi. Harika bir ortam yaratıldı ve atmosfer mükemmeldi. Bizlere canlılık kattı. Umarım ileriki yıllarda da festival panayırımızın aynı sokakta olmasını istiyoruz. 3 günde olsa esnaflar para kazandı. Normalde koçarlı nüfusu 6 binse festival zamanı 15 -20 bin oluyor bu da Koçarlı'ya girdi sağlıyor. Festivalde emeği geçen herkese esnaf olarak teşekkür ediyorum" dedi.

Sarraf Nasuh Bahçeci ise "Festival esnaf için çok iyi geçti. Bunda ki en büyük etken de ilçe esnafının önünde panayırın kurulmasıydı. Bizim mesleğimiz açısından çok fazla iş olmadı ama reklam amaçlı düşünürsek çok güzel bir reklam yapma fırsatı bulduk. Dükkanımızı görüp ziyaretimize gelip tanıştığımız insanlar oldu. bu da bize bir artı kattı. Diğer esnaf arkadaşlarız açısından ise esnaflarımız çok memnun kaldılar. Kendileri de bunu dile getiriyorlar. Bu da bizi sevindiriyor. Her sene bu şekilde olmasını istiyoruz. emeklerinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Esnaflardan Dilaver Aktarakçı'da, Festivalin bekledikleri gibi gayet iyi geçitiğini ifade ederek, "Panayırın çarşı merkezine alınması esnafı canlandırdı. Daha güzel alışveriş imkanı sağlandı. Koçarlı'ya festival için dışarıdan gelen yabancıların da çarşıyı görmesi, Koçarlı'yı tanıması bakımından olumlu oldu. esnaflar olarak mutlu bir festival geçirdik. Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Beyaz eşya satıcısı Hakan Topçu "Festival süresince esnaf olarak yoğun günler geçirdik. Emeklerle hazırlanan bir festival oldu. alışveriş açısından yoğun ilgi vardı. Geçtiğimiz hafta 12.'si düzenlenen Koçarlı Geleneksel Çamfıstığı festivali ile esnafımızın yüzü güldü. İyi bir kalabalık vardı ve satışlarımız güzel gitti. Reklam yapma olasılığımız oldu. Başkanımıza çok teşekkür ederiz" dedi.


Bakkal işletmecisi Turan Bozyol'da, Festivalin çok güzel olduğunu, Koçarlı halkının ve esnafının eğlenceli bir hafta sonu geçirdiğini söyleyerek, "Üç gün içerisinde binlerce insan Koçarlı'ya geldi. Bizimde esnaf olarak satışlarımız arttı. Bu güzel festival için Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk'e çok teşekkür ediyoruz."

Koçarlı'nın diğer esnafları ise festivalden duydukları memnuniyeti dile getirerek "Süper üç gün geçirdik. Bu yıl daha güzel ve daha kalabalık oldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Her geçen yıl daha da güzelleşiyor festival. Satışlarımız çok iyi gitti. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Haber: Cemal YILDIRIM

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.