Festivale Sayılı Günler Kaldı

KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 16 Mayıs 2017 15:41
Festivale Sayılı Günler Kaldı
Koçarlı Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Çamfıstığı Festivali 19-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak.
_
Koçarlı Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Çamfıstığı Festivali 19-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak.
Koçarlı Belediyesi tarafından hayata geçirilerek her yıl yapılan Koçarlı Geleneksel Çamfıstığı Festivalinin bu yıl 12'ncisi Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek.
Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, 19 Mayıs'ta başlayacak olan 12.  Geleneksel Çamfıstığı Festivali ile ilgili yaptı açıklamada, herkesi festivale davet ederken, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Koçarlı Geleneksel Çamfıstığı Festivali ile ilçemizin adını ve çamfıstığımızı dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Festivalde çeşitli etkinliklerin yanı sıra, düzenlenecek konserlerimiz ile 19 Mayıs'a özel Mehteran Takımı, Fener Alayı, Bisiklet Turu ve Havai fişek gösterileri festivalimize renk katacak. Her geçen yıl artan katılımla gerçekleşen festivalimize bu yılda çok fazla sayıda ziyaretçi ağırlamayı bekliyoruz. Tüm Koçarlı'lı hemşerilerimizin yanında diğer il, ilçeler, köy ve beldelerde bulunan vatandaşlarımızı, festivale gelme imkânı olan herkesi festivalimize davet ediyorum" dedi.
BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER OLACAK
Birbirinden renkli etkinlik ve organizasyonla gerçekleşecek olan 12.  Geleneksel Çamfıstığı Festivaline ayrıca ünlü sanatçılar renk katacak.
Petek Dinçöz, Zakkum, Oğuz Yılmaz, Esra Akman, Harun Atmaca, Ebru Yönter, Tayfun Elibol ile grup Mezdeke'nin sahne alacağı festival renkli bir atmosferde, eğlenceli gösterilerle tüm Kocarlılıları bekliyor olacak. 
GEÇTİĞİMİZ YIL İPTAL EDİLMİŞTİ
Geçtiğimiz yıl yine mayıs ayı sonunda yapılması planlanan 12. Çam Fıstığı Festivali şehitler nedeniyle iptal edilmiş ve festivalin yerine şehitlere saygı etkinliği düzenlenmişti. 
Festival yerine şehitleri anma ve saygı etkinlikleri planlanan Çamfıstığı festivali için Başkan Öztürk, "Bu terörden korktuğumuzdan değil, şehitlerimize olan saygımızdandır. Şehitlerimize 20 Mayıs'ta saygı etkinliği düzenleyeceğiz. Bu kararı meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve muhtarlarımızla toplanarak aldık. Festivalin yapıldığı alanda şehitler için mevlit okutturacağız, hayır yemeği vereceğiz" demiş ve festivalin iptal olduğunu açıklamıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.