Genç gazeteciler Ankara’da bir araya geldi

GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ekim 2019 14:15
Genç gazeteciler Ankara’da bir araya geldi
Türkiye'nin çeşitli illerinden genç gazeteciler Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nin eğitim programında bir araya geldi. Ankara’da yapılan eğitime Koçarlı Haber muhabiri, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Necmiye Kaptan da Aydın’ı temsilen katıldı.

Genç gazeteciler Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nin İrlanda Büyükelçiliği finansmanlığı ile gerçekleştirdiği 5-6-7 Ekim'deki "Yeni Medya ve Gazetecilik Etiği" eğitiminde Ankara'da buluştu. Aralarında Aydın'ın da bulunduğu 17 ilden genç gazetecinin katıldığı eğitimde meslekteki deneyimli gazeteciler tecrübelerini ve birikimlerini genç gazetecilerle paylaştı.

Tıkla


Basın organlarındaki gazetecileri bir araya toplamak, mesleki ve sosyal haklarını geliştirmek, mesleğin mecbur kıldığı hak ve özgürlükleri savunmak noktasında önemli bir misyon üstlenen Ankara Gazeteciler Cemiyeti, 3 gün süren eğitim programıyla Türkiye’nin çeşitli illerindeki yerel gazetelerde çalışan genç gazetecileri ağırladı. Düzenlenen eğitim programına Erzincan, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Sinop, Van, Denizli, Kayseri, İzmir, Artvin, Konya, Sakarya, Aydın, Ağrı, Diyarbakır ve Kilis'ten 35 yaşın altında olan genç gazeteciler katıldı.


DENEYİMLERİNİ GENÇ MESLEKTAŞLARINA AKTARDILAR


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, İrlanda Büyükelçiliği Misyon Başkan Yardımcısı Catherine McMananus ve Etkinlik Koordinatörü Okan Özmen’in açılış konuşmalarının ardından Gazeteci Yusuf Kanlı, Özgürlük için Basın, İfade ve Basın Özgürlüğü; Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Gazetecilik Etiği; Av. Tuncay Alemdaroğlu ise Türkiye’de Basın ve İfade Özgürlüğünün Sınırları ve Kapsamı sunumlarını gerçekleştirdi.


Eğitimin 2. gününde Sözcü Gazetesi Web Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı, Türkiye ve Dünyada İnternet, Teknoloji ve Sosyal Medya ile Gazeteciliği; Teyit.org yazarı Gülin Çavuş, Gazeteciler için dijital iz sürme, doğrulama ve arama yöntemlerini geliştirme modüllerini; Uzman Faruk Saygılı ise Gazetecilik için sosyal medya planlaması dijital medya için yeni araçlar konularını anlattı. Günün sonunda eğitime katılan gazetecilere Gazeteciler Cemiyeti tarafından katılım sertifikası verildi.


Eğitim programının 3. gününde kurum ziyaretleri gerçekleştiren genç gazeteciler; TBMM(Türkiye Büyük Millet Meclisi) ve Anıtkabir’i ziyaret ettiler.            


“GAZETECİ HERKES İÇİN GÖREN, DUYAN İNSANDIR”


Eğitim öncesinde açılış konuşmasın yapan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Benim bir ızdırabım var, geçmişteki gazeteciliğe özlem duyuyorum. Gazetecilik hiçbir zaman yandaş olmak yahut da beğendiğiniz bir fikri savunmak için yapılan meslek değildir. Gazeteciliğin, yandaşı, candaşı, paraleli, yuvarlağı, dikdörtgeni olmaz. Gazeteciyi Allah ödüllendirmiştir, biz ödüllendirilmiş bir mesleği icra ediyoruz. Neden diye düşünüyorsanız, Allah herkese iki göz, iki de kulak vermiş ve onlarla görüyoruz, dinliyoruz. Ama bu mesleğe başladıktan itibaren bizim gözlerimiz artık bize ait değil, biz başkaları için gören, başkaları için duyan insanlar oluyoruz. Gördüğümüz, duyduğumuz şeyleri de erdemli insan olarak doğru anlatmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla ondan kutsaldır mesleğimiz. Buna ihanet etmeye hiçbir hakkımız yok.


Bu iki günlük süre içerisinde hocalarımız ve bizler, sizlere tüm bilgi ve birikimlerimizi aktaramayacağız ama biz bu ışığı söndürmemeliyiz. Işık vermeye, dürüst, namuslu gazetecilik yapmak isteyen insanların sığınacağı bir liman olmaya çalışıyoruz. Eğer siz de bu ışıktan yararlanmak istiyorsanız Gazeteciler Cemiyeti’nin kapısı size her zaman açıktır. Şu anda Türkiye’de yapılan gazetecilik evrensel kurallar içerisinde yapılan gazetecilik değildir. Ve gazetecilerimiz kendilerini biraz olsun gerçek gazetecilik yoluna sokarlarsa yaşantımızın en büyük başarısı olacaktır. Bu mesleğe gireli tam 50 yıl oluyor. Lütfen benim ızdırabımı azaltın” şeklinde konuştu.

 



















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.