Görüntü kirliliğine karşı çıkıyorlar

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ağustos 2019 11:33
Görüntü kirliliğine karşı çıkıyorlar
Koçarlı’da İlçe pazarının kurulduğu caddelerde bulunan boş arsalarda Pazar tezgahlarının atıl vaziyette düzensiz durması görüntü kirliliğine yol açarken, vatandaşlar bu duruma karşı çıkıyorlar.

Pazartesi günleri kurulan ilçe pazarı sonrası Pazar tezgahları pazarın kurulduğu sokaklardaki boş yerlere gelişi güzel atılıyor. Görüntü kirliliğine neden olan Pazar tezgahları ise sokaklarda kötü görüntüler oluşturuyor.

Tıkla


Daha önce de Cihanoğlu kulesi önüne konulan Pazar tezgahlarını şikayet eden vatandaşlar bu sefer de mahallelerde bulunan bos alanlara konulan tezgahlardan şikayetçi.


Yeni Mahalle Yeni Cadde üzerindeki boş arsaya  her hafta düzensiz olarak bırakılan Pazar tezgahlarının oradan kaldırılmasını veya düzenli bir şekilde yerleştirilmesini isteyen mahalle sakinleri “mahallemizde Pazar kuruluyor ama Pazar bittikten sonra bir hafta sonraki pazara kadar kullanılacak olan tezgahlar gelişigüzel boş arsaya sanki bir daha kullanılmayacakmış gibi atılıyor. Mahallemizde kötü görüntü oluşuyor bu da bizi rahatsız ediyor” dedi.


Belediyeden bu konuya karşı duyarlı davranılmasını isteyen vatandaşlar “mahallemiz kötü görüntüden kurtarılmalı. Nasıl olsa boş arsa at buraya gitsin mantığıyla hiç düşünülmeden atılıyor. Bir hafta pazarın kurulacağı güne kadar böyle kalıyor” dedi.


CİHANOĞLU KULESİNDE DE AYNI MANZARA VARDI


Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen konu ise Cihanoğlu kulesinin önünde yaşanan aynı manzaraydı.


Cihanzade İbrahim Ağa tarafından 1763-1764 yıllarında yaptırılan, bugün bile tarihe meydan okurcasına ayakta kalarak Koçarlının simgesi ve tarihin en büyük tanıklarından biri olarak 256 yıldır ayakta duran nadir yapılardan biri olarak halen ihtişamını sürdüren Tarihi Cihanoğlu Kulesinin bakımsızlığı ve çevresine bırakılan Pazar tezgahları tüm ihtişama gölge düşürüyor.


İlçeye gelen birçok yerli veya yabancı turist mutlaka ziyaret ederek bu muhteşem eserin önünde hatıra fotoğrafı çektirirken, kulenin dışındaki kötü görüntüyü görenlerde bu kadar da olmaz diyorlar.


Kapısında kilit olan, bir görevlisi bulunmayan, her daim ziyarete açık olmayan, ilçeye önemli biri geldiğinde veya zabıta aracılığıyla ziyarete açılan, ziyaret kapısının önünde düzensiz bir şekilde çöp tenekesi, kum yığını ve çöpler olan, çevresinde atıl vaziyette pazar tezgahları bulunan Cihanoğlu kulesinin bu durumuna vatandaşlar ve ilçeye gelen ziyaretçiler tepki gösterip, bir an önce girişimlerde bulunulmasını, turizme kazandırılmasını istiyorlar.














 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.