Günde 20 bin fide satılıyor: Vatandaş üretici oldu

GÜNCEL Haber Girişi : 18 Nisan 2022 15:55
Günde 20 bin fide satılıyor: Vatandaş üretici oldu

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Koçarlı ilçesinde sebze fiyatlarının artmasının ardından vatandaşlar kendi domates, salatalık ve biberini yetiştirmek için fidecilere akın ediyor.

Tıkla

 

Nisan ayıyla birlikte sebze fide satışları da arttı. Evindeki büyük saksılarda ya da bahçesinde kendi sebzesini yetiştirmek isteyenler fide satıcılarının yolunu tuttu.

 

Bahar mevsiminin gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte fideler de satışa sunulmaya başlandı. Bahçesine fideleri dikecek olan vatandaşlar, ilçe pazarına akın ediyor. Tezgâhlarda yerini alan fideler görsel şölen oluşturarak vatandaşların ilgisini de çekiyor.

 

Havaların ısınmasıyla birlikte sebze fidanı satışları başlarken, vatandaşlar evlerinin bahçelerinde ya da arazilerinde sebze yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor.

 

Yaz aylarında balkonlara koydukları büyük saksılarda ya da evlerindeki bahçe kısımlarında kendi ürününü yetiştirmek isteyenler ya da üreticiler de fidelere rağbet gösteriyor. Domates, biber, patlıcan gibi sebze fideleri yoğun ilgi görüyor.

 

GÜNDE 20 BİN FİDE SATIYOR

 

Yeşil alanı ve bereketli toprakları ile birçok ürünün yetiştirilmesine elverişli olan Koçarlı’da  vatandaşlar kendi sebzesini yetiştirmek için domates, salatalık ve biber fidesine talebi artırdı.

 

20 yıldır fidan satışı yapan Canip Alkan, “Geçen yıla göre bu yıl satışlarda yüzde 45 artış var. 7 gün değişik ilçelerde pazarımız var. Günlük 15-20 bin adet sebze fidesi satıyorum. Özellikle Kuşadası ve Davutlar’da daha çok satış yapıyoruz.

 

Bu yoğunluğun sebebi sebze fiyatlarının artmasıdır. Evinin önünde ufak bir yeri olan patlıcan, domates, çilek ekiyor. Biber grubu ve domatese ilgi daha yoğun" dedi.