Halk Oyunları Değil, Kaçış Oyunları

Koçarlı Haber Gazetesi geçen hafta gündeme taşıdığı “Koçarlı Belediyesi Yurt Dışına Kaç Kişiyi Götürdü” haberi gündem oldu.

 

İçişleri Bakanlığı, gri pasaportla yurt dışına iltica olayları ilgili 6 belediye hakkında soruşturma başlatmasının ardından, 2016 yılında Aydın’dan da CHP’li belediyenin öncülüğünde yurtdışına 65 kişinin iltica ettiği ortaya çıktı.

 

2016 yılı Nisan ve Haziran aylarında gri pasaportla Makedonya’ya dansçı olarak gönderdiği 102 kişiden 65’inin geri dönmediği, dönmeyenlerin 35’inin de DHKP-C ve PKK terör örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı.

 

Koçarlı ilçesinde dönemin CHP'li belediye başkanı Mutlu Öztürk’ün, 15 Temmuz öncesinde bir organizatör firma ile Makedonya’da düzenlenecek olan halk oyunları festivaline katılmak üzere protokol imzaladı. Aynı zamanda insan kaçakcılığı yapan organizatör firma Halk Oyunları Festivali’ne gitme bahanesiyle darbe öncesi 35’u terör örgütleriyle bağlantılı olan 7’si hüküm giyen 65 kişi yurtdışına kaçırdığı öğrenildi.

 

CHP’li başkan Mutlu Öztürk, CHP’li 3 meclis üyesi ve bazı mahalle muhtarları da Makedonya’ya giderek hatıra fotoğrafı çektirmeleri ise skandalın boyutunu adeta gözler önüne serdi. Olayın ortaya çıkmasıyla organizatör firmadan 3 kişinin ‘insan kaçakçılığı’ suçundan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

 

Türkiye’nin birçok şehrinde, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası belediyeler üzerinden çok sayıda FETÖ mensubunun gri pasaportla (görevli) yurt dışına kaçırılmasının yankıları sürerken, benzer durumun gazetemizin gündeme taşımasıyla Koçarlı ilçesinde de yaşandığı ortaya çıkmıştı.

 

102 KİŞİ GÖNDERİLMİŞ

 

Dönemin Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ile Didim Karadeniz Gücü Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü adına Arif Çolak arasında imzalanan protokollere istinaden, Belediye Encümeni kararlarıyla, 2016 Nisan ayında 46, Haziran ayında da 56 kişi olmak üzere 102 kişi gri pasaportla ve sözde dansçı olarak Makedonya’nın Ohrid şehrindeki uluslar arası folklor festivaline gönderildiği belirlenmişti.

 

65 KİŞİ GERİ DÖNMEMİŞ

 

Olayın ortaya çıkmasından sonra yürütülen soruşturma kapsamında, Koçarlı Belediyesi üzerinden 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen öncesinde yurt dışına giden 102 kişiden 65’inin yurda geri dönüş yapmadığı ve geri dönmeyenlerin en az 35’inin DHKP-C ve PKK terör örgütü mensubu olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü öğrenildi.

 

PROTOKOL İMZALADI

 

2016 yılında CHP’li Koçarlı Belediyesi, Belediye’ye ait halk oyunları ekibi olmadığı gerekçesiyle Didim Karadeniz Gücü Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü’nün halk oyunları ekibi ile bir protokol imzaladı. Başkan Öztürk bu protokolü Belediye Meclisi’ne sunmadan sadece belediye encümeninden geçirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 6 / 1 Halk Oyunları Değil, Kaçış Oyunları 0

  • 6 / 2 Halk Oyunları Değil, Kaçış Oyunları 1

  • 6 / 3 Halk Oyunları Değil, Kaçış Oyunları 2

  • 6 / 4 Halk Oyunları Değil, Kaçış Oyunları 3

  • 6 / 5 Halk Oyunları Değil, Kaçış Oyunları 4

  • 6 / 6 Halk Oyunları Değil, Kaçış Oyunları 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.