Hayvanseverler kirli suluklara tepki gösterdi

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Haziran 2019 11:31
Hayvanseverler kirli suluklara tepki gösterdi
Koçarlı’daki belli noktalarda bulunan ve sokak hayvanları için yapılan sulukların bazılarının kırık, bazılarının boş, dolu olanların da içinin kirli olması dikkat çekti.

Koçarlı’daki belli noktalarda bulunan ve sokak hayvanları için yapılan sulukların bazılarının kırık, bazılarının boş, dolu olanların da içinin kirli olması dikkat çekti.

Tıkla

Kedi, köpek ve kuş gibi sokak hayvanlarının su içebilmeleri için Koçarlı sokaklarında bulunan, daha önceki dönemde Koçarlı Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının faydalanabilmesi için yaptırılan sulukların bakımsız olduğu görüldü.

Sokaktaki hayvanların su içme ihtiyacını tam olarak karşılayamadığı görülen sulukların bazılarının kırık olması dikkati çekerken, bazılarının da içinde su olmaması sıcak havalarda hayvansever vatandaşlara isyan ettirdi.

Sulukların kimisinin de sağlam ve içinde su olmasına rağmen içinin kirli görüntüsü sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarından olan suyun karşılanması için sağlanan sulukların işe yaramadığını düşündürdü.

“HAYVANLARIN ÇIKARAMADIĞI SES OLMALIYIZ”

Özellikle sıcak havalarda hayvanların suya daha fazla ihtiyaç duyduğunu halde suya ulaşmak için sağlıklı koşullarının olmadığından yakınan hayvanseverler, sokaklarda bulunan hayvan suluklarının gerekli bakımının yapılmasına ve sayılarının da çoğaltılması gerektiğine dikkat çekti.

Sokak hayvanlarına gerekli özenin ve önemin gösterilmemesinden rahatsızlık duyduğunu belirten vatandaşlar, “Bu sıcakta insanlar uzun süre susuz kalamazken köpekler, kediler ve kuşlar nasıl dayansın? Hayvanlar bizim gibi derdini anlatamıyor, konuşamıyor, ‘Susadım, acıktım, üşüdüm’ diyemiyorlar. Keşke sokakta yaşayan canlar konusunda biraz daha bilinçli ve düşünceli olabilsek. Suluklar oraya hayvanlar faydalansın, susadıklarında gidip su içebilsinler diye yapılmışken, bu şekilde bakımsız bırakılması çok üzücü bir durum” dedi.

“SULUKLAR ARTTIRILSIN VE MAMA DA KOYULSUN”

Sokakta yaşamak zorunda kalan hayvanların susuz ve aç kalmasının insanların sorumluluğunda olduğunu belirten bir vatandaşlar, “Hayvanlar sıcak havada susuz ve aç kalmamalı. Bizler insansak hakkını savunamayan canlıların hakkını savunabildiğimiz kadar, onların bilincinde olup zor durumda kalmamaları için duyar gösterdiğimiz kadar insanız. Yetkililerin bu durumda yapmaları gereken her neyse yapmalarını istiyoruz. Hayvanların faydalanması için yapılan sulukların, gerçekten hayvanların faydalanabileceği duruma getirilmesini istiyoruz. Yetkililer bu duruma bir çözüm getirdiği gibi konuya duyarlılığını arttırarak daha fazla suluk yapılmasını talep ediyoruz. Hatta sulukların olduğu belli bölgelerde hayvanların yiyecek ihtiyaçlarının da karşılanması için mama da konulmasını talep ediyoruz. Hayvanların çıkaramadığı ses olmak zorundayız” diye konuştu.



Necmiye KAPTAN









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.