Hijyen kurallarını alt üst eden denetleme

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2020 10:17
Hijyen kurallarını alt üst eden denetleme
Ülke genelinde başlatılan Koronavirüs salgınına karşı uyulması gereken hijyen kurallarını alt üst ettiler.

Ülke genelinde başlatılan Koronavirüs salgınına karşı uyulması gereken hijyen kurallarını alt üst ettiler.

Tıkla


Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve Koçarlı Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Örnek, kalabalık bir ekip ile Koçarlı İlçesinde lokanta ve restoranlarda hijyen kurallarıyla ilgili incelemede buldu.


İşletme sahipleri ile çalışanların maske ve eldiven taktıkları, denetleyenlerin ise herhangi bir önlem almadıkları denetlemede Belediye Başkanı Kaplan, Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Örnek ve beraberindeki heyetin eldiven ve maske takmamaları, işletmelerdeki tezgahlara çıplak elle dokunmaları dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlara örnek olmaları gerekirken denetlemenin başındakilerin denetleme sırasında 1.5 metre mesafe kuralına da uyulmaması dikkat çekti.


1,5 METRE KURALI


Denetimin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kaplan, gıda sektörü ile ilgili iş yerlerinde müşterilerin arasında en az 1,5 metre mesafe bulunması, çalışanların ise mutlaka maske, eldiven ve bone kullanmaları gerektiğini söyledi.


Halkın temel ihtiyacının gıda olduğuna işaret eden Kaplan, "Gıda sektörünün, koronavirüs salgınına karşı daha dikkatli olması gerekiyor. Önlemleri en yüksek düzeyde tutulmaları hayatı önem taşımakta" dedi.











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.