İlk İşimiz Çırak Sorununu Çözeceğiz

GÜNCEL Haber Girişi : 17 Aralık 2021 11:31
İlk İşimiz Çırak Sorununu Çözeceğiz
Yamaç, projelerinde “Koçarlı esnafına ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti vereceklerini de” söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası adaylığını açıklayan Alaattin Yamaç, Koçarlı esnafının çırak sorununu çözeceklerini söyledi.

Tıkla

 

Adaylığı açıklamasının ardından projelerini de açıklamaya başlayan Başkan adayı Alaattin Yamaç, “Genç ve dinamik ekibimizle, projelerimiz ile esnaflarımızı rahatlatacağız”dedi.

 

Ülkenin ve Koçarlının en büyük sorunlarından biri haline gelen çırak sorununu çözeceklerini ifade eden Başkan adayı Alaattin Yamaç, “İlçemizden örnek verdiğimizde terzi, ayakkabı tamircisi, oto tamircisi, demirci, oto elektrikçi ve birçok meslek dalları çırak bulamadığından zor günler yaşıyor.

 

İleride bu iş yerleri kapandığında yerine devam edecek çıraklar yetişmiyor. Hazırladığımız proje ile çırak sorununu çözeceğiz”dedi.

 

SERVİS TEMİN EDECEĞİZ

 

Ailelerin yüzde 60’ı ulaşım sıkıntısından dolayı çocuklarını çıraklığa göndermediğini vurgulayan Başkan adayı Alaattin Yamaç, “Yaptığımız projede Şoförler Odası ve servisçilerle  görüşme yaparak ilçe merkezi hariç 46 mahallemizi kapsayacak şekilde hiçbir çırak ve ailelerinden ücret talep etmeden servis araçları sağlayacağız.  

 

Kullar mahallesinden, Kızılcabölük mahallesinden, Bağcılar mahallesinden, Orhaniye mahallesinden, Haydarlı mahallesinden annelerimiz teyzelerimiz çocuğum işine nasıl gidip gelecek acaba araç bulabildimi gibi bir düşüncesi olmayacak. Servisimiz çocukları sabah alacak akşam evine bırakacak. Biz genç ve dinamik ekibimizle bu sorunu çözmek ilk hedeflerimiz”dedi.

 

REHBERLERİMİZ İLE AİLELERLE GÖRÜŞECEĞİZ

 

Her insanın bir mesleği olması gerektiğini de vurgulayan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Alaattin Yamaç, “Mesleği olanın işi, işi olanın aşı, aşı olanın evinde huzuru ve mutluluğu olur derler. Mesleği mutlaka geçimi temin edecek gelirin kazanılması olarak da görmemek gerekir.

 

Allah’ın bir kula verebileceği en yüce makam ve görev olan Peygamberlerin bile birer mesleği olduğu ve mesleğini icra ederek hayatlarını sürdürdükleri bilinmektedir. Geçmişte en zengin insanlar ülkeleri yöneten bir nevi sahibi olarak görülen krallar ve padişahlardı. Bu güç ve zenginliğe rağmen Osmanlı padişahlarının da bir mesleği vardı.

 

Bu meslek kendilerine şehzade adı verilen çocukluk ve gençlik döneminde eğitimle kazandırılmaktaydı. Şehzadelere özel hocalarla gerekli görülen her konuda eğitimler verilirmiş. Bizde rehber öğretmenlerimiz ile ailelerle görüşerek çocuklarını mesleğe vermek isteyenlerle görüşerek, çocukların çalışacakları işyerlerini temin edeceğiz”dedi.

 

DEVLETİMİZİN ÇIRAKLAR ÜZERİNDE DESTEĞİ ÇOK

 

Çırakların ve kalfaların iş yerinden alacakları ücretin yanı sıra devletin de desteklediğini altını çizen Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Alaattin Yamaç, “Koçarlı Kaymakamlığımız, Koçarlı Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapacağımız proje ile  bu iş yerleriyle görüşerek çırak çalıştırmak isteyen esnaflarımıza bu yönde destek vereceğiz.

 

Ayrıca Mesleki eğitim Merkezini bitiren çocuklarımız hem meslek sahibi olacaklar, hem ustalık belgesine sahip olacaklar hem de Lise mezunu olmuş olacaklar. Biz genç ve dinamik ekibimiz ile bu sorunları çözeceğiz.  Tüm ekip arkadaşlarımızla çalışacak. Bu arkadaşlarımız ile birlikte ilçemizi ve esnaflarımız için projeler üreteceğiz”dedi.

 

ÜCRETSİZ HUKUK DANIŞMANLIĞI VERECEĞİZ

 

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Alaattin Yamaç, yaptığı açıklamada önce nasıl esnafımıza faydalı olabiliriz diye de araştırma yaptıklarını belirterek, “Bu süreçte hem yönetim kurulu listemizi hazırlamaya çalıştık, hem de esnaflarımıza nasıl faydalı olabiliriz diye araştırma yaptık.

 

Bu anlamda esnaflarımıza ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti vereceğiz. İş güvenliği ve özel eğitimci konularında da yardımcı olacağız. Esnaflarımızın sorunlarını çözmek, taleplerini yerine getirmek için göreve hazırız”dedi.