Jandarmadan Reflektör Denetimi

GÜNCEL Haber Girişi : 04 Ekim 2021 07:22
Jandarmadan Reflektör Denetimi

Koçarlı  İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri, ilçede  traktörlerden kaynaklı kazaları önlemek amacıyla römorklarda reflektör denetimi gerçekleştirdi.

Tıkla

 

Jandarma Trafik ekipleri, özellikle pamuk sezonunda  kullanılan traktör römorklarının akşam saatlerinde kazalara sebebiyet vermemesi adına denetimlerini sıkı tutuyor. Römorkların gece görünürlüğünü artırmak için reflektör denetimi yapan ekipler, can ve mal kaybı yaşanmaması için sürücülere çeşitli uyarı ve hatırlatmalarda bulunuyor.

 

Jandarma trafik ekipleri, traktör sürücülerini kurallara uymaları yönünde de uyararak seyir esnasında daha dikkatli olmalarının can ve mal güvenliği açısından önemine dikkat çekti.

 

Pamuk sezonun başlamasıyla karayolunda traktör sayısının artması nedeniyle oluşabilecek kazaların önlenmesi amacıyla görev başında olan Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, sorumluluk sahasındaki yollarda denetimlerde bulundu. Jandarma trafik personelleri, kontroller esnasında reflektörü eksik olan, özelliğini yitirmiş olan reflektörlerin takılması için sürücüleri uyardı.

 

Güvenli traktör kullanımıyla ilgili de sürücülere bilgilendirme de yapan  Jandarma Trafik Timleri,  “Oluşabilecek kazaların önlenmesi amacıyla traktör sürücülerine, 2 adet standartlara uygun reflektör ve  yanıp sönen flaşörlü sarı ışıklı dönerli uyarı lambası takılmasını ve sürüş esnasında trafik krallarına uyulmasını istedi”

 

Jandarma Trafik Timleri’nin, bu yöndeki denetim ve faaliyetlerinin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.