Kaymakam Özarslan Koçarlıya teşekkür etti

GÜNCEL Haber Girişi : 22 Şubat 2022 10:15
Kaymakam Özarslan Koçarlıya teşekkür etti

İstanbul Kadıköy Kaymakamı Özarslan Koçarlı Halkına teşekkür etti.

Tıkla

 

2005 yılında Koçarlı ilçesinde görev yaptığı yıllarda yapmış olduğu projenin 17 yıldır devam etmesinden dolayı mutluluğunu dile getiren Kaymakam Özarslan  sosyal medya hesabından, Beyaz evler projesi hikayesiyle anlattı.

 

17 yıldır geleneğin devam etmesinden dolayı Koçarlı Halkına teşekkür eden Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, sosyal medya hesabında şu sözlere yer verdi; Yıl 2005  yılı.Koçarlı Kaymakamıyken bir hafta sonu turistlerinde  çok tercih ettiği Selçuk Şirince Köyünü ziyaret etmiştim.

 

Ziyaret esnasında yanımızdan geçen bir  başka  ziyaretçi  grup  içinde bulunan bir  hanımefendinin iç çeker  "ah ah keşke bütün köylerimizin böyle bembeyaz olsa.Ama nerdee..." diye hayıflanışı işittim.

 

Bu  serzeniş ve gerçek olan bu vaziyeten; vazife çıkararak Şirince dönüşü  ilk gününden başlayarak kolları sıvadım. Köylülerimiz ve Köy Muhtarı arasında "Bembeyaz Evler; Bembeyaz Köyler Yarışması"  açmak suretiyle  kısa sürede Koçarlının  bütün  köylerinin  (toplam 44 köy)  evlerini, ahırlarını ve sokaklarını; nuhtarımızla birlikte bembeyaz  yaptık.

 

İnsan yaradılış olarak güzellik arayışı içinde doğar...İlk kıvılcım, ilk güzel örnek  çok önemlidir.

 

Geleneği devam ettiren Koçarlılı vatandaşlarımızı tebrik ediyorum”dedi.