Kira Ve Hibe Desteğine 600 Kişi Başvurdu

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ocak 2021 17:41
Kira Ve Hibe Desteğine 600 Kişi Başvurdu
Koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnafa verilecek kira ve hibe destekleri başvurusu devam ediyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnafa verilecek kira ve hibe destekleri başvurusu devam ediyor.

Tıkla


Ticaret Bakanlığının Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.


Çarşamba günü başlayan başvurularda, 806 esnafın bulunduğu Koçarlı ilçesinde  600 esnaf başvuru yaptı.


Başvuruların 08 Ocak 2021 tarihine kadar devam edeceğini belirten Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, esnaflara bu yönde destek verdiklerini açıkladı.


Yeni yıl kısıtlamalarında da  esnaflara mağdur olmamaları için hizmet verdiklerini belirten Başkan Yaman, “Başvuruların yürürlüğe girmesi ile beraber esnaflarımıza bilgilendirmeler yapıldı. Yeni yıl kısıtlamaların başlaması ile birlikte Koçarlı Kaymakamlığından aldığımız izin ile oda personelimiz esnaflarımız ile telefonla irtibata geçerek hizmet verdiklerini açıkladı.


600 ESNAF BAŞVURU YAPTI


806 esnafın bulunduğu Koçarlı İlçesinde 600 civarı esnafın başvuru yaptığını da söyleyen Başkan Yaman; “ başvurular 08 Ocak 2021 tarihinde sona erecek. Esnaflarımız yapılan başvurularını e-devlet üzerinden takip ederek bilgi sahibi olacaklar. Odamızda  806  üye mevcut. Bazı üyelerimiz Koronavirüs Salgını nedeni ile işlerinin aksamadığını belirterek desteklerden yararlanmayarak başvuru yapmadı. 08 Ocak 2021 tarihine kadar  bu sayının 700  civarı olmasını bekliyoruz” dedi.


ZAM YAPILMAYACAK


Koronavirüs Salgını nedeni ile zor günler yaşayan esnafın muhasebe ücretlerine bu yıl zam yapılmayacağını da belirten Başkan Yaman, “Esnaflarımız zor günler yaşıyor. Bizde esnaf odası olarak bu yıl muhasebe ücretlerine zam yapmayacağız”dedi. 






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.