Kitap Kurdu Öğretmen ilk kitabını yazdı

EĞITIM Haber Girişi : 16 Aralık 2019 11:06
Kitap Kurdu Öğretmen ilk kitabını yazdı
Koçarlılı öğretmen Yadigar Soydan çocuk edebiyatı türünde ilk kitabını yayınladı.

Koçarlılı öğretmen Yadigar Soydan çocuk edebiyatı türünde ilk kitabını yayınladı.

Tıkla

Bursa’da yaşayan Koçarlılı sınıf öğretmeni Yadigar Soydan, kitaplara olan sevgisini yine kitaplara yansıtarak fantastik çocuk edebiyatı türünde yayınlanacak olan Baykuş’un Maceraları serisinin ilk kitabı olan “Ejderha Kral”ı okuyucuyla buluşturdu.


32 yaşındakiKoçarlılı öğretmen yazar Yadigar Soydan’ın çocukluk yıllarından bu yana okumaya ve kitaplara olan sevgisi her geçen gün artınca önce öğretmenliğe sonra da yazarlığa başladı. Kitap sevgisini, sınıf öğretmenliği yapmaya başladığı 2010 yılından beri öğrencilerine aşılamaya çalışan yazar Yadigar Soydan, bir gün herkesin kitap kurdu olacağı hayali ile yaşadığını ifade ediyor.


İlkokulu Koçarlı Atatürk İlkokulunda, Ortaokulu Koçarlı Cumhuriyet İlköğretim okulunda, liseyi ise KoçalrıÇPL’de okuyan yazar Yadigar Soydan, Adnan Menderes Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılından bu yana  Bursa’da sınıf öğretmenliği yapıyor.


Yazar Yadigar Soydan yayınladığı kitabının Bay Kuş’un Maceraları serisinin ilk kitabı olan, “Ejderha Kral” adlı eserinin olduğunu, “Ejderha Kral”’ınFantastik Çocuk edebiyatı türünde ve 7-12 yaş aralığına hitap ettiğini ifade ederek, kendisinden ve kitabından şöyle bahsediyor,   “Ben 1987 yılında Ege'nin şirin kenti Aydın'da dünyaya geldim.  Eğitim öğretim hayatımın ilk adımlarını yine bu şehirde attım. Okuma serüvenime başladıktan sonra kitaplara olan sevgim her gün biraz daha arttı ve kitaplarla dolu kocaman bir ev hayaliyle yaşamaya başladım. Özellikle fantastik, polisiye ve macera kitaplarına olan düşkünlüğüm ile biliniyorum ve yakın çevrem tarafından kitap kurdu olarak anılırım. Kitap sevgisini, sınıf öğretmenliği yapmaya başladığım 2010 yılından beri öğrencilerime aşılamaya çalışırken, bir gün herkesin kitap kurdu olacağı hayali ile yaşamaktayım. Ejderha Kral isimli kitabımla hayal dünyasındaki kahramanlarını Bay Kuş aracılığıyla genç okurlarla tanıştırmayı amaçlıyorum. Bu benim ilk kitabım herkese keyifli okumalar diliyorum”.







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Eylül temur 16 Aralık 2019 00:00

    Öğretmenim ile gurur duyuyorum