Koçarlı 15 Temmuz şehitlerini andı

GÜNDEM Haber Girişi : 16 Temmuz 2019 11:19
Koçarlı 15 Temmuz şehitlerini andı
Tüm yurtta olduğu gibi Koçarlı'da da sabah saatlerinde başlayan 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri gece yarısına kadar devam etti.

Sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk sunma ile başlayan törenin ardından şehit kabirlerinin ziyareti, Cihanoğlu Cami’de Mevlid-i Şerif okunması ve lokma hayrı yapıldı. Gece boyunca devam eden akşam programında ise mehter takımının ezgileri kimi zaman duygulandırıp kimi zaman coştururken Türk bayrakları durmadan dalgalandı.

Tıkla


Koçarlı Kaymakamlığı tarafından organize edilen Cumhuriyet Meydanı’ndaki 15 Temmuz etkinliğine İlçe Kaymakamı Fırat Çelik, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, İlçe Emniyet Amiri Törehan Mollaoğulları, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Hep birlikte mehter takımı öncülüğünde yapılan Milli Birlik Yürüyüşün ardından saygı duruşunda durulup İstiklal Marşı okundu ve tören başladı.


DUALAR EDİLDİ


Mehter takımının gösterilerinin ardından sine vizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dinlendi ve 15 Temmuz içi hazırlanan videolar izlendi. Müftülük personeli Kuran tilaveti gerçekleştirdikten sonra program; ney dinletisi ve semazen gösterisi,  şiirlerin okunması, ilahilerin okunması, 15 Temmuz Destanı belgeselleri, marşlar eşliğinde temsili nöbet tutulması ile gece boyunca devam etti.


“HUZURU BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”


Törende ayrıca konuşma yapan Kaymakam Fırat Çelik, “Bilindiği gibi Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan hain ve alçak bir azınlığın yaptığı bir darbe teşebbüsüne maalesef maruz kaldı. Gerçekleştirilen hain ve alçak darbe girişimine karşı Türkiye’de her kesimden ve her görüşten vatandaşımız bir araya gelerek tek vücut olmuştur. Ülkemiz tarihinde ilk defa silahlı bir darbe teşebbüsü bizzat milletin kendisi tarafından engellendi. Bu bakımdan 15 Temmuz darbe girişimi yüce milletimizin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak bu milletin şanlı tarihindeki yerini almış bulunmaktadır. Bu nedenle 15 Temmuz hiçbir zaman milletçe hatıramızdan çıkmayacaktır" dedi.


Birliği, beraberliği ve Türkiye’deki huzuru bozmak isteyenlere asla fırsat verilmeyeceğini hatırlatan Çelik, “Yaşanan haince ve alçakça darbe teşebbüsünü bugün bir kez daha lanetliyoruz. Bu uğurda hayatını kaybeden 15 Temmuz şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve bütün gazilerimize acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberlik duyguları içerisinde ülkemize, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkan herkese sonsuz minnet ve şükranlarımı sunarım. Bu vesileyle bu gece ilçemizdeki programımıza teşrif eden herkese ayrı ayrı teşekkür eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.



































































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.