Koçarlı Belediyesi Yurt Dışına Kaç Kişi Götürdü?

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Nisan 2021 08:16
Koçarlı Belediyesi Yurt Dışına Kaç Kişi Götürdü?

Türkiye’de çeşitli belediyelerin hizmet (gri) pasaportuyla bir grup insanı yurt dışına çıkartmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Tıkla

Malatya ve Elazığ belediyelerinin ardından 2016 yılında  aynı yolu kullanarak Koçarlı Belediyesi Halk Oyunları ekibi adı altında bir grup insanın Balkan ülkelerine gittiği öğrenildi.

İddiaya göre, Koçarlı Belediyesi 2016 yılında Balkanlar Kültür Etkinlikleri kapsamında Koçarlı Belediyesi Halk Oyunları ekibi olarak gezi düzenledi.

Balkanlar Kültür Etkinlikleri adı altında düzenlenen gezide, dönemin CHP’li Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Meclis Üyeleri ve muhtarlarında olduğu  öğrenildi.

Koçarlı Belediyesi Halk Oyunları ekibi olarak yaklaşık 100 kişinin Balkan ülkelerine gittiği ve kaç kişinin döndüğü ise merak konusu oldu.

6 BELEDİYEYE DAHA SORUŞTURMA

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'nca belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde başlatılan soruşturma genişletildi.

Bu kapsamda, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince “dans (folklor) gösterisi”, “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edildi.

SÖZ KONUSU OLAYLARLA İLGİLİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLEREK, SORUŞTURMA BAŞLATILDI.

Belediyelere imkan sağlayan mevzuatın suistimalinin önlenmesi amacıyla tedbirleri arttırıcı yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi uygulaması geçici olarak durdurulmuştu.

2016 YILINDA GEZİ DÜZENLENDİ

Çeşitli belediyelerin hizmet (gri) pasaportuyla bir grup insanı yurt dışına çıkartmasıyla ilgili Ülke gündemini meşgul eden olayın tartışmaları devam ediyor.

Öte yandan Koçarlı Belediyesi 2016 yılında Koçarlı Belediyesi Halk Oyunları ekibi adıyla “Balkan Kültür Programı” düzenledi.

Türkiye'den Almanya'ya gri pasaportla giden 45 kişiden 43'nün ülkeye dönmediğine dair haberler ardından Koçarlı ilçesinde aynı olayın 2016 yılında yaşandığı iddia edildi.

İddiaya göre  davulcu,zurnacı ve halk oyunu ekibi olarak balkan ülkelerine giden yaklaşık 100 kişilik ekip den   yurda kaç kişinin döndüğü ise merak konusu oldu.