“Koçarlı buradan giyinecek”

GÜNDEM Haber Girişi : 22 Temmuz 2019 09:55
“Koçarlı buradan giyinecek”
Esnaf olma hayalini 5 ay önce kadın giyim üzerine olan Fufu Butik isimli işletmesini açarak gerçekleştiren Fulden Mengi Adıgüzel, esnaflık ve modaya dair ipuçları verdi.

Doğma büyüme Koçarlılı olduğunu ve butik açmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Fulden Mengi Adıgüzel, eşinin ve arkadaşlarının da bu konuda her zaman yanında olduğunu belirterek çok şanslı olduğunu söyledi. Modaya olan ilgi ve sevgisini kendi butiğini açarak taçlandırdığını paylaşan Mengi, giymeyi ve giydirmeyi çok sevdiğini, işini severek yaptığını dile getirdi.

Tıkla


“MODAYA OLAN İLGİMDEN BUTİK AÇTIM”


Koçarlı’daki ihtiyacı fark ettiğini ve Koçarlılı kadınların işini kolaylaştıracak butik açmaya karar verdiğini söyleyen Mengi, “Yıllarca esnaf olmak istiyordum ve kendimi bildim bileli modayı çok takip ettiğim, giyinmeyi ve giydirmeyi çok sevdiğim için butik açmaya karar verdim. Sosyal medya üzerinden satış yapan butikler bu ara çok fazla. Koçarlı’da gençlere uygun, büyük beden ve anneler için ürün satılan bir yerin olmadığını fark ettim. Koçarlı’nın halkı bu tür alış verişlerini yapmak için İncirliova’ya, Aydın’a gitmek zorunda kalıyor. Oralara gitmek için de yol ücretlerinin pahalı olmasından dolayı kıyafete verdikleri paranın üstüne ekstra ücret veriyorlar. Ani bir ihtiyaçları olduğunda gidebilecekleri hiçbir yer yok. Ben de fizibilite yaptım ve buna karar verdim” dedi.


“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”


Müşteri ilişkilerine çok önem verdiğini ve güler yüz ile tatlı dilin esnaflıkta ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Mengi, “Modaya çok ilgiliyim ve giyinmeyi de çok severim. Farklı tarzlar denemeyi seviyorum. Kendim giymediğim, beğenmediğim hiçbir şeyi de kesinlikle satmıyorum. Giymeyi ve giydirmeyi sevdiğim gibi insanlarla ilişkilerim de çok iyi. Müşterilerim de bu ilgimden ve moda bilgimden dolayı çok memnun kalıyor. Müşteri memnuniyeti benim için çok önemli. Müşterinin aldığı bir üründe kendinden kaynaklı bir sorun bile olsa para iadesi yapmasam da butiğimdeki başka bir ürünle değiştirebiliyorum. Müşterilerime sürekli söylediğim bir söz var; her ne alırlarsa alsınlar aldıkları ürünler eskisin ama kendileri hiçbir zaman eskimesin. Her alışverişten sonra bu dileğimi dile getiriyorum. Sırf bu sözüm için bile gelip benden alışveriş yapanlar var. Tatlı dilli ve güler yüzlü olmak insanlar için çok önemli” diye konuştu.  


Koçarlı halkının da kendisine oldukça yardımcı olduğunu belirten Mengi, “Butiği açalı 5 ay oluyor. Çok şükür Koçarlı halkı benim arkamda durdu. İlgililer ve talepleriyle bana da çok yardımcı oluyorlar. Ben bu piyasada çok yeniyim, daha önce tekstil sektöründe bulunmadım. Sadece giyinmeyi ve giydirmeyi sevdiğim için bu sektöre atıldım. Müşterilerim de ‘Bak bunlar daha hızlı satılabilir’ gibi tavsiyelerle bana yardımcı oluyorlar. Hem maddi hem manevi olarak büyük katkıları var” ifadelerini kullandı.


BU YAZ NELER MODA?


Moda konusunda da ipuçları vererek bu yaz moda olan renkler ve modeller konusunda konuşmayı ihmal etmeyen Mengi, “Bu yaz neon renkler çok moda. Acı sarılar, tarçın rengi, hardal sarısı çok tercih ediliyor.  Retro tarzları çok rövanşta, 80’li yılların modasına dönüş yaşanıyor. Marul kollar, midi boy elbiseler, kalın kemerler, kalın tokalar, yüksek bel pantolonlar artık çok daha göz önünde yaz modası olarak. T-shirtlerde de kadınların daha rahat kullanımı için çok derin yakalar değil, daha yuvarlak ve daha yukarıda yakalar moda. Aynı zamanda artık daha işlemeli ve boncuklu T-shirter bu sene çok moda. Kadınlar için bu sene rengarenk trikolar çok moda. Bu yaz çan etekler de çok moda, birçok kadının tercihi oluyor” dedi.


“ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTIRACAĞIZ”


Butiğinde çoğunlukla pamuklu ve gıda boyasıyla boyanmış ürünler sattığını, Koçarlılı kadınların bu tür ürünlere çok ilgi gösterdiğini söyleyerek, “Tesettürlü kadınlarımızın giydiği tunik elbiseler de burada çok rövanşta. Aynı elbiseler İzmir Çeşme, Alaçatı’da da turistlerin çok tercih ettiği modellerden. Orada elbise olarak kullanılan ürünü burada da tesettürlü kadınlarımız alıp tunik olarak kullanabiliyorlar. Bu yüzden modellerimiz çok talep gören modeller.


Önümüzdeki yıl 2019-2020 kış sezonunu da ürün çeşitliliğimizi arttırarak açmayı planlıyoruz. Yani Koçarlı tamamen Fufu Butik’ten giyinecek. Tesettür giyim, iç çamaşır, çorap, anne-kız kombini satışlarımızı başlatarak herkese hitap edeceğiz. Son iki yıldır çok popüler olan anne-kız kombiniyle bir anne ve kızı aynı kıyafeti giyebiliyor” sözleriyle butiğinin daha büyük kitleye hitap edeceğini bildirdi.


“BÜYÜK BEDEN KIYAFETLER ÇOK ÇABUK BİTİYOR”


Sokakta gözlem yaparak, Koçarlılı kadınların ihtiyaçlarına ve taleplerine yönelik satış yaptığını aktaran Mengi, “Koçarlı’da en çok tercih edilen modeller büyük beden modellerimiz. Çok hızlı tükeniyor. Diğer bedenlerdeki kıyafetler 1 ayda biterken, büyük beden kıyafetleri 3 gün gibi bir sürede bitebiliyor. 40-50 yaş arası müşterilerim çok daha fazla. Genç kesimden ziyade orta yaşlı kadınlarımız daha çok buraya geliyor. Butiği ilk açtığımda ara bedenleri daha fazla getirmiştim. Şimdi taleplere bakarak fizibilite yapıyorum ve kilolu kadınlarımızın çoğunluğunu gözeterek büyük bedenleri daha sık getiriyorum” şeklinde konuştu.    

 















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.