Koçarlı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

GÜNCEL Haber Girişi : 16 Temmuz 2021 09:18
Koçarlı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

 

Tıkla

 

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte şehitler anılırken, darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlık kutlandı.

 

Düzenlenen etkinlikte şiirler okundu. Başta 15 Temmuz şehit ve gazileri olmak üzere saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan etkinlikte daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma canlı olarak izlendi. 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin yer aldığı video gösteriminin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

 

Kürsüden  vatandaşlara seslenen Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, “Yaşadığımız toprakların jeopolitik değeri çok yüksek. Bu yüzden bölgede güçlü bir Türkiye istemeyen emperyalist güçlerin ülkemizle ilgili geçmişte hesabı vardı, günümüzde de var, gelecekte de olacaktır.

 

Yani atalarımızın deyimi ile su uyur ama düşman uyumaz. Düşmanın uyumadığını  15 Temmuz 2016 tarihinde hep birlikte bir kez daha gördük.

 

15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi,demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretiyle, dirayetiyle kararlı ve dik duruşlarıyla bir kahramanlık destanı yazdılar”dedi.

 

Koçarlı'da da vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitler ve demokrasi için nöbet tuttu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Koçarlı'da tüm camilerden sala okundu.

 

Cumhuriyet Meydanında  düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerini andı. Demokrasi nöbetine Kaymakam Ersin Tepeli, Belediye Başkanı Nedim Kaplan,Siyasi Parti Başkanları, Sivil topluk kuruluşu temsilcileri ve vatandaş katıldı.

 

Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Dev ekranlarda 15 Temmuz gecesini anlatan video ve belgeseller gösterildi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Koçarlıda da hain darbe girişiminde demokrasiyi savunmak için ebediyete intikal eden şehitler için İlçe Müftülüğünün önderliğinde dualar okundu.