Koçarlı’da 8 Köyün Tapu Sorunu Çözüldü

GÜNCEL Haber Girişi : 22 Şubat 2022 17:46
Koçarlı’da 8 Köyün Tapu Sorunu Çözüldü

Koçarlı ilçesinde AK Parti’nin devreye girmesi ile 8 mahallenin tapu sorunu çözüldü. Tapu senetleri taşınmaz mal sahiplerine ulaştırılmak üzere muhtarlara teslim edildi.

Tıkla

 

Tapuları olmadığı için başta elektrik ve su abonelikleri olmak üzere birçok konuda sıkıntı yaşayan vatandaşlar, tapularının çıktığını öğrenince büyük bir mutluluk yaşadı.

 

Koçarlı’nın Bağarcık, Çeşme, Gözkayası, Karaağaç, Karacaören, Kullar, Sapalan ve Yağcıdere mahallelerinde tapu sorunu çözüldü. Söz konusu mahallelerin yanı sıra Mersinbelen, Çallı, Akmescit, Dereköy ve Kızılcabölük mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, tapuları olmadığı için yıllardır birçok sorun yaşıyordu.

 

Mahallelerinde köy senedi veya diğer evraklarla kendilerine ait olan taşınmazlar üzerinde yeni ev ve ahır yapamayan, taşınmazlarını satamayan veya yakınlarına miras bırakamayan, adres bilgileri, elektrik ve su abonelikleri alamayan vatandaşların tapu sorununa AK Parti Koçarlı İlçe Teşkilatı duyarsız kalmadı.

 

İlçe Başkanı İlyas Arslan ve ekibi, vatandaşların yaşadığı mağduriyeti AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı ile İl Başkanı Ömer Özmen’e anlatmakla kalmamış, kendilerine vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları bizzat yerinde göstermişti.

 

13 MAHALLEDE ÇALIŞMA

 

Milletvekilleri ve Özmen’in görüştüğü Aydın Kadastro Müdürlüğü, 13 mahalleden 8’inde tapu çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalar sonucunda Bağarcık, Çeşme, Gözkayası, Karaağaç, Karacaören, Kullar, Sapalan ve Yağcıdere mahallelerindeki taşınmazlar için yaklaşık 8 bin tapu senedi hazırlandı.

 

Tapu senetlerini Kaymakam Ersin Tepeli, taşınmaz mal sahiplerine ulaştırması için muhtarlara teslim etti. Kaymakamlık toplantı salonunda Tepeli’nin elinden tapuları kabul eden muhtarlar, mahallelerinde tapuları dağıtmaya başladı.

 

Tapularına kavuşan vatandaşlar, büyük bir mutluluk yaşadı. Öte yandan önümüzdeki süreçte Mersinbelen, Çallı, Akmescit, Dereköy ve Kızılcabölük mahallelerinde de tapulaştırma çalışmalarının tamamlanacağı bildirildi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, ilçesinin 13 mahallesinde tapunun olmadığını hatırlatarak, "Söz konusu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız tapuları olmadığı için bir sürü sıkıntı yaşadıklarını biliyorduk. Bu duruma, kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Teşkilat olarak, bu durumu partimizin milletvekillerine ve İl Başkanımız Ömer Özmen’e ilettik.

 

Sağ olsun onlar da gelip, sorunu bizzat yerinde gördüler, vatandaşlarımızın mağduriyetini dinlediler. Aydın Kadastro Müdürlüğü ile yaptıkları görüşme sonucunda çalışmalar başladı. Biz de konunun yakından takipçisi olduk. Şimdiye kadar 8 mahallemiz için tapular çıktı.

 

Diğer mahallelerimizde çalışmalar devam ediyor. Kısa sürede o mahallelerimizin tapuları da vatandaşlarımıza dağıtılacak. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Arslan, destekleri için milletvekillerine ve İl Başkanı Özmen’e teşekkür etti.