Koçarlı’da ata sporu okçuluğa yoğun ilgi

SPOR Haber Girişi : 13 Ocak 2020 07:58
Koçarlı’da ata sporu okçuluğa yoğun ilgi
Koçarlı’da ata sporu okçuluğa yoğun ilgi


Tıkla

Koçarlı ilçesinde ata sporu okçuluk kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.


Koçarlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan okçuluk kursu genç yaşlı herkesin ilgisini çekiyor.


Koçarlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mikail Kavaklı tüm vatandaşlara yönelik açtıkları okçuluk kursunun Koçarlı’da ilk olduğunu, 12 kursiyer ile kursa devam ettiklerini ve taleplerin günden güne çoğaldığını ifade etti. Kursun, Okçuluk Eğitmeni Hatice Yiğit tarafından veriliğini de belirten Kavaklı kursların 240 saat olarak Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri olduğunu ifade etti.


Kavaklı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne göreve geldiğinde sadece belli branşların kurslarının açıldığını araştıra yaparak ihtiyaç olan kurları da faaliyete geçirdiklerini söyledi.


Kavaklı “Koçarlı’da önceleri 6-7 kurs açılırken bu sezon 16 kurs açarak büyük küçük demeden herkesin ilgisini çekebilecek, vatandaşları spora yönlendirecek kurslar açtık. Bunlardan biri de ata sporumuz olan okçuluk. Okçuluk sporunu açtığımız duyan gençlerden kısa zamanda geri dönüş alarak kursumuza 12 kayıt yaptık. Daha da taleplerimiz artıyor. Tüm çabamız Koçarlı’da spor yapmayan kalmasın istiyoruz” şeklinde konuştu.


Koçarlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mikail Kavaklı ayrıca okçuluk derslerini her yaş grubuna verdiklerini ifade ederek, “Okçuluk sporu çok kapsamlı bir spordur. Hem vücuttaki koordinasyonu, konsantrasyonu sağladığımız ve hem de insanların sabrını geliştirdiği önemli bir spor dalı. Beynin iki lobunu çalıştıran iki tane spor var. Bunlardan bir tanesi satranç, diğeri ise okçuluk sporudur. Bu nedenle okçuluk sporunu ben herkese tavsiye ediyorum" dedi.


16 FARKLI BRANŞTA KURS


Kavaklı, Koçarlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde futbol, basketbol, voleybol, halk oyunları, judo ve karate branşlarına yenilerinin eklendiklerinin ifade ederek “Pilates, espor, oryantiring, okçuluk, jimnastik, atletizm gibi 16 farklı branşlarda kurslara spor yapmak isteyen bütün vatandaşları m bekliyoruz” dedi.










 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.